Metode i simptomi liječenja meningitisa kod beba

Meningitis je upalni proces koji primarno zahvata moždane ovojnice, a posebno je opasan ako se javi kod beba. Meningitis uzrokuje različiti virusi i bakterije, a u nastavku se nalaze simptomi i način liječenja ovog opasnog stanja.

Naime meningitis može biti opasan po život i stoga nakon dijagnosticiranja treba potražiti medicinsku pomoć. Glavne bakterije koje izazivaju meningitis su mikroorganizmi meningokokne grupe B i C, pneumokokni mikrorganizmi, Haemophills influenza B, Streptokokus B, Ešerihija Coli, i Listeria, ali simptomi prisutnosti svakog od ovih uzročnika u tijelu čovjeka mogu biti različiti.

Ako se na vrijeme ne liječi, meningitis može biti smrtonosan u roku samo četiri sata tako da trebate brzo da djelujete ako sumnjate da vaše dijete ima neke od ovih siptoma.

Ove simptome nemojte zanemariti, morate obratiti pažnju na previsoku temperaturu, hladni ekstremiteti , razdražljivost uz često plakanje, pospanost,brzo i površno disanje, gubitak apetita i pojava osipa ili čudnih modrica. Naime puno roditelja griješe pa neće na vrijeme da dovedu dijete doktoru. Ukoliko se ustanovi da vaše dijete ima meningitis, odmah će ga liječiti jakim antibioticima i bit će podvrgnuto intezivnoj kliničnoj njezi.

Nećete vjerovati ali istraživanja su dokazala da su djeca mlađa od pet godina najviše izložena riziku od meningitisa. Jer su bebe i tako mala dijece posebno ugrožena jer se ne mogu boriti lako protiv infekcija zbog toga što je imuni sistem njihov još nije potpuno razvijen.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)