OVO SU NEVJEROVATNE PREDNOSTI DOJENJA NAKON GODINU DANA

Mnoge majke se suočavaju sa različitim informacijama, o metodama odgoja, debate izazivaju gotovo sve teme, od cijepljenja, do odvikavanja od pelena a posebno dojenje.

Zbog brojnih kontraverzi mnoge se majke pitaju koliko dugo treba zapravo dojiti bebu. U jednoj  epizodi emisije “The Doctors” jedna mlada majka je pitala postojeli prednosti dojenja bebe nakon godine dana, a na to pitanje odgovor su dale doktorica Nita Landry i doktorica Sonia Batra.

Prema američkim pedijatrima, majke bi trebale dojiti svoje bebe tijekom prvih 12 mjeseci života. Ipak, ne postoji razlog da onda prestanu, kaže dr. Landry.

Ako je to dobro za dijete i majku nastavite. Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je dojenje u redu do dvije godine života, a prema svjetskoj literaturi prosjek je između dvije do četiri godine pojasnila je.

Dojenje ima pozitivan i nutritivni učinak, ali i pomaže pri smanjenju rizika od nastanka raka dojke, jajnika i drugih oboljenja, pa nekih i genetsko predispoziciranih bolesti. Dojenje jača imunitet djeteta jer se majčinim mlijekom prenosi antitjela s majke na bebu.

Stručnjaci kažu da ne postoji šteta za dijete ako majke doje 13 mjeseci, dvije godine i duže.

Ako želite da održavate život zdravim pogledajte na Ovom linku još mnogobrojne savjete…

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)