Kada počinju grčevi kod beba

Plač novorođenčadi katkad se čini potpuno nepovezani sa osnovnim potrebama. četvoro od petoro beba plaču svaki dan od 15 minuta do sat vremena s razlogom koji nije moguće ustanoviti.

Plač od grčeva se razlikue od plača uobičajnog po tome što se bebe muče i vrište i grče, grčevi traju 2 do 3 sata čak i duže, čak bebe preplaču čitavu noć.

Uzrok grčeva ostaje tajna. Istraživanja su dokazala da bol u želucu izazvano alergijom ili preosjetljivošću na neku tvar u majčinom mlijeku.

Ako se beba hrani na prsima ili ako se hrane dohranom znaju veče grčeve da imaju zbog nekih tvari koje smetaju bebinom stomaku. Zatim postoji i teorija da djeca majki koje su u trudnoći pretrpjele kakvu traumu što ničim nije potvrđeno ili izloženost svježem zraku,u stvarnosti mnogi roditelji tvrde da dijete jedino mogu smiriti na svježem zraku.

Kako da prepoznate grčeve:

Novorođenčad koje pate od školskog primjera grčeva privlači koljena tijelu, stišće šake i općenito je veoma aktivno. Oči čvrsto zatvara ili ih drži širom otvorene, pa čak i na kratko zaustavlja dah. Aktivnost crijeva je pojačana pa dijete ispušta plinove. Grčevi po pravilu počinju u drugom ili trećem tjednu života.

Kako pomoći dijetu:

Topla kupka

Topli oblozi na trbuščiću

Zvuk usisivača ili ventilatora

Tapšanje po leđima

Masaža I maženje po leđima

Vožnja automobilom

Zaključno je da grčeve svog djeteta ne možete izliječiti sve dok oni sami ne prestanu. Ali nemojte se brinuti brzo mora proći

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)