EVO KAKO MOŽETE SMANJITI MUČNINE U TRUDNOĆI SA PRAVILNOM ISHRANOM

Žene trudnoću podnose na različite načine, pa tako je nekim trudnicama muka te imaju dodatne probleme sa zdravljem dok neke i ne osjete. Većinu tegoba je moguće riješiti pravilnom ishranom.

Loša probava može biti problem u trudnoći jer hormon profesteron usporava rad crijeva. Problemi sa probavom mogu izazvati zatvor i hemoroide, a da biste se riješili ovih tegoba trebate piti dosta vode, čajeva i prirodnih sokova.

Trudnice trebaju jesti dosta hranu bogatu vlaknima, pahuljice,integralne žitarice i povrće. Trebate obratiti pažnju na prerađene namirnice sa visokim sadržajem šećera i izbjegavajtee brzu hranu. Tegoba koja često prati trudnice jeste anemija, anemija karakterizira umor,blijedilo kože i česte glavobolje. Anemija je inače uzrokovana malim nivoom hemoglobina te je neophodno da jedete namirnice bogate željezom kao što su crveno meso,plava riba,špinat crveni grah i slično. Mučnina se kod trudnica najčešće javlja ujutro, ali to nije strogo pravilo te nekima traje cijeli dan. Ona spada pod najneugodnije pojave u trudnoći, a uz malo discipline ju je relativno lako pobijediti.

Umijesto kafe ujutro pijte čaj od kamilice, đumbira konzumirajte mlaku limunadu,jedite dosta grožđica  i komad tosta.

Ako želite da održavate život zdravim pogledajte na Ovom linku još mnogobrojne savjete…

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)