Ove namirnice pomažu u borbi protiv učinaka zagađenog zraka

Hrana je uvijek vjeran saveznik, pogotovo ako je znate odabrati

Omega-3 pomaže u zaštiti mozga od neurotoksina kao što su olovo i živa koji se nalaze u onečišćenom zraku

Zagađenje zraka ozbiljno utječe na naše zdravlje, uzrokujući oštećenja pluća, srca, bubrega, pa čak i mozga. Postoje namirnice koje nam mogu pomoći u smanjenju te štete i ojačati naš imunitet, omogućujući nam bolju borbu protiv onečišćenja. Zbog zagađenog zraka ponekad postaje neugodno disati, ali i vidjeti u nekim dijelovima planete. Ove visoke razine onečišćenja zraka mogu imati ozbiljan utjecaj na zdravlje jer mogu dovesti do brojnih bolesti, uključujući kožne i mentalne probleme, pa čak i bolesti srca.

Amla (indijski ogrozd)

Jedna od najvažnijih zimskih namirnica. Ima visok sadržaj vitamina C i pomaže u sprečavanju oštećenja ćelija. Amla bi trebala biti dio vašeg soka od povrća svaki dan.

Brokula

Možete je jesti sirovu, dodati u zelenu salatu ili kuhati uz obrok. Kuhanjem se smanjuje sadržaj vitamina C i sulforafana u njemu. To je zbog činjenice da su obje vrste spojeva osjetljive na toplinu.

Špinat

Trebali biste učiniti svoju prehranu zdravom uključivanjem određenog broja zelenog povrća u nju. Zeleno lisnato povrće sastoji se od pigmenta zvanog klorofil, koji je vrlo snažan antioksidans. Pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u vašem tijelu, koji mogu uzrokovati štetu ako se njihova koncentracija u tijelu poveća.

Kurkumin

Najaktivniji sastojak kurkume, kurkumin, vrlo je neophodan u borbi organizma protiv onečišćenja zraka. Njegovo protuupalno djelovanje sprečava infekcije pluća.

Riba

To je vrlo dobar izvor omega-3 masnih kiselina. Vjeruje se da omega-3 masne kiseline pomažu u borbi protiv upale u mozgu i čak štite tijelo od srčanih bolesti kao što su aritmija, zatajenje srca i srčani udar. Omega-3 pomaže u zaštiti mozga od neurotoksina kao što su olovo i živa koji se nalaze u onečišćenom zraku.

Hrana je uvijek vjeran saveznik, pogotovo ako je znate odabrati. Pravilna prehrana pomoći će vam ne samo kod konstantnog onečišćenja zraka već i općenito za zdraviji i energičniji život.

Ako želite da održavate život zdravim pogledajte na Ovom linku još mnogobrojne savjete…

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)