Poboljšajte imunitet kod beba i djece

Najbolji izvor kod jačanja imuniteta beba jeste majčino mlijeko, odnosno dojenje. Dojenje ne predstavlja samo unos mlijeka, već i komunikaciju između djeteta i majke. Majčino mlijeko sadrži sve hranjive tvari koje su potrebne za zdrav rast i razvoj, kao i vrijednosti anatitjela.

Kada je majka izložena zarazi, u njezinom organizmu stvaraju se zaštitne bjelančevine imunoglobulin, one se mlijekom prenose djetetu te ih štiti od bolesti. Uz to majčino mlijeko sadrži i veliki broj probiotičkih bakterija kao što su laktobacili i bifidobakterije. Nazivamo ih dobrim bakterijama jer pospješuje razvoj zdrave crijevne mikroflore u djeteta što je pred uvjet za kasnije zdravlje.

Voćem i povrćem pojačajte imunitet djeteta:

Voće i povrće sadrži visok vitamina C i antioksidanasa koji prirodno jačaju imunološki sustav. Antioksidansi putuju krvnim žilama i štite tkiva od oštećenja.

Voće koje jačaju imunitet su jagode, papaja, crveni grejp i borovnice, takođe trebate davati djeci žuto i naranđasto voće koje podiže imunitet kao što je limun naranđa, kruška, dunja, dinja.

Povrće koje jača imunitet su paradajz, brokule, krompir i cvjetača. također trebate djeci davati zeleno i naranđasto povrće koje ima visok udio karotena kao što je mrkva, kelj, špinat.

Omega tri masti su idealne za jačanje imunitet i održavanje zdravlja gotovo svih organa, riba najviše ima omega masti i trebaju djeca jesti jednom sedmično.

OVO su još od  nekoliko načina kako da poboljšate djetetov imunitet:

  • Smanjite unos šećera i ostalih zaslađivača u djetetovoj prehrani
  • Održavajte djetetovu težinu
  • Uvedite probiotike u dječiju prehranu
  • Potičite kretanje kod djeteta
  • Smanjite izloženost djeteta bakterijama
  • Zaštitite djetetu pluća
  • Smanjite razinu stresa kod djece

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)