OČISTITE TELO OD TOKSINA!! OVAJ NAPITAK JE JAKO ZDRAV ZA VAŠ ORGANIZAM, EVO ŠTA VAM JE SVE POTREBNO OD SASTOJAKA

Početak proleća je pravo vreme za buđenje i čišćenje organizma, kao i osvežavajuće, prirodne sokove. Oni su idealan način da u organizam unesete obilje povrća, voća, semenki, začina i ostale superhrane koja će vas osnažiti, revitalizovati i napuniti novom dozom energije

Uvek birajte sveže namirnice, po mogućnosti domaće ili organske, jer one sadrže najviše vitamina, minerala, vlakana i antioksidanasa, a za pripremu vam trebaju još samo sokovnik ili blender.

Sokovi ili smutiji izvrsni su za detoksikaciju zahvaljujući namirnicama poput zelenog čaja, šargarepe, limuna, kokosovog ulja, đumbira i cimeta. Imaju snažna protivupalna svojstva, smanjuju nadutost, podstiču probavu, čiste kožu.

Recepte birajte u zavisnosti od toga kojim namirnicama raspolažete i koje možete da pronađete na lokalnoj pijaci. Naravno, uvek možete da dodate i neki vama omiljeni sastojak, poput ovsenih pahuljica, suncokretovih semenki i slično.

Sve što treba da uradite jeste da ubacite sastojke u blender. Prvo ih miksajte na najmanjoj brzini desetak sekundi, a zatim i na većoj još desetak sekundi, dok ne dobijete finu teksturu.

Napravite napitak sa limunom

Sastojci: pola šolje vode, sok od pola limuna, komadić đumbira, pola kašičice kurkume.

Ovaj napitak čisti creva i ispira višak toksina iz jetre. Osim toga, sprečava nastanak kamenčića u žučnoj kesi i pomaže vam da umirite želudac nakon obilnijeg obroka.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)