NAJBOLJA KUPKA ZA DETOKSIKACIJU STOPALA, IZVLAČE TOKSINE IZ NAŠEG TIJELA EVO ŠTA VAM JE POTREBNO OD SASTOJAKA

U ovom tekstu otkrićemo vam da li detoks stopala zaista radi i da li ima neželjena dejstva. Takođe otkrivamo i zašto voda posle detoksa menja boju i da li je to povezano sa toksinima iz vašeg tela.

Postoji dosta recepata za kupke za detoksikaciju stopala, ali malo ko govori o njihovoj efikasnosti i kako uopšte detoksikacija na taj način funkcioniše.

Koja je svrha detoksikacije stopala?

Detoksikacija stopala postaje sve popularnija kao način da se telo oslobodi svih štetnih toksina.

Potencijalni toksini mogu varirati od nečistoća u vazduhu, do hemikalija u vašem domu i kozmetičkih proizvoda.

Zbog njihovog porasta popularnosti, jonske detoksikacije stopala sada se nude u nekim banjama, salonima, pa pa čak postoji i set za kućnu upotrebu. Ako vas zanima šta je detoksikacija stopala i da li vam može pomoći, evo šta treba da znate.

Kako bi trebalo da funkcioniše jonska detoksikacija stopala?

Kaže se da jonska detoksikacija stopala deluje tako što izvlači toksine iz vašeg tela kroz stopala. Kaže se da ovaj proces daje vodoniku u vodi pozitivan naboj.

Kaže se da pozitivno naelektrisanje privlači negativno naelektrisane toksine u vašem telu.

Joni u vodi za kupanje stopala navodno imaju naelektrisanje koje im omogućava da se vežu za sve teške metale i toksine u vašem telu, slično kao što magnet radi. Ovo omogućava da se toksini izvuku kroz dno stopala.

Šta zapravo uzrokuje da voda promeni boju?

Neki zagovornici detoksikacije stopala tvrde da ako voda u kadi za stopala promeni boju, to znači da detoks deluje. Ovo nije istina.

Da li detoks deluje nema veze sa bojom vode. Boja vode može da se promeni iz više svakodnevnih razloga, pa i zbog nečiste vode iz slavine. Promena boje vode može biti čak i zbog same kupke za stopala.

Električna energija u proizvodu može prouzrokovati korodiranje nekih metala iz kupke za stopala. Ovo bi moglo da objasni deo promene boje u vodi.

Većina detoksikacija stopala takođe koristi posebne soli u vodi, koje mogu izazovu da voda promeni boju.

Međutim ne postoji nijedno naučno istraživanje koje do kraja potvrđuje da je detoksikacija stopala efikasna.

Ko treba da razmotri detoksikaciju stopala?

Gotovo svi, osim onih sa otvorenim ranama ili infekcijom na nogama, mogu imati koristi od opuštanja koje može pružiti toplu relaksaciju stopala.

Kupka za stopala može biti odličan način da se opustite nakon napornog dana ili da oživite cirkulaciju u stopalima. Takođe može biti od koristi ako imate atletsko stopalo.

Kao i svaki tretman tela, i detoksikacija stopala može imati neželjene efekte u obliku mučnine ili vrtoglavice, što je vrlo retko.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)