Zapanjujući trenutak Ruski avion ‘izgurava’ US F-15 ‘tokom NATO patrole nad Baltičkim morem’

Ruski borbeni avion snimljen u trenutku kada je prisiljavao američki F-15 da se okrene i promjeni smjer kretanja. Pilot ruske avijacije najterao je američkog kolegu da se izmakne i promjeni svoju putanj tako što je letio opasno blizu.

Na snimcima koje kruže Ruskim društvenim mrežama, Su-27 borbeni avion dolazi u snimak i pravi oštro naginanje aviona u ljevu stranu time ugrožava američkog pilota i primorava ga da promjeni pravac ili riskira sudar. Američki avion nije imao drugog izbora nego da se makne, Ruski pilot je došao na centimetre od njega.

Pentagon se oglasio povodom ovog incidenta i rekao da je Ruski avion letio opasno blizu njihove letjelice i time ugrozio pilote, naime do incidenta je došlo u ponedeljak prilikom rutinske patrole NATO aviona iznat Baltičkog mora.

Prema izvještavanjima američke medijske kompanije CBS-a, Ruski avion je presreo američki patrolni avion u međunarodnom zračnom prostoru, na način da se približio na metar od njega. Potparol pentagona Kapetan  Pamela Kunze izjavila je da ruski avio letio pored američkog aviona 2 sata i 40 minuta prije nego je prešao u direktnu putanju leta i ugrozio pilote.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)