Podmladite lice samo za mjesec dana

Ako zelite da se podmladite, a da pri tom uštedite novac i živce, pokušajte da to postignete na potpuno prirodan način. Ova kombinacija prirodnih metoda za podmlađivanje lica je potpuno bezazlena, jeftina, jednostavna, svima pristupačna, a što je najvažnije i efikasna.

Prirodno podmlađivanje obuhvata tretman koji će proces starenja usporiti a pri tome osvježite lice i dati joj mlađi izgled.

Ovo su neke metode koje bih usporilo starenje :

Vitamin C

Pijte obavezno dosta tečnosti, po mogučnosti dosta limunade. Vitamin c je snažan antioksidans koji provjereno usporava proces starenja kože.

Izbjegavate sunce

Sunčevi uva i uvb zraci štetno djeluju na kolagen i elastin kože, zato izbjegavajte izlaganje suncu, a tokom ljeta kada se to ne može izbjeći nosite šešir.

Voda

Svakog jutra čim ustanete i svako veče popijte po jednu čašu toplije vode.

Čišćenje lica

Redovnije se umivajte i čistite lice koristite blaga prirodna sredstva koja imaju i funkciju hidratacije. To radite svako jutro i veče prije spavanja koristite blaga sredstva od kamilice, lavande što djeluje umirujuće na lice.

Maska za zatezanje lica

Za masku vam je potrebno :

1 kašićica gustina

1 dl vode

1 kašika pavlake

3 kašike svježeg soka od mrkve

Rastvorite gustin u vodi  i stavite da proključa, kuhajte dok se ne zgnusne. Kada se ohladi dodajte pavlaku i svježi sok od mrkve. Ovu masku nanosite na očišćeno lice i držite 30-tak minuta nakon toga isperite mlakom vodom. Ovaj postupak stavljajte 3-4 puta mjesečno.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)