VRAT VIŠE NIJE IZDAJICA GODINA!!DONOSIMO VAM 3 TRIKA KOJI GARANTUJU MLAĐU I LEPŠU KOŽU NA VRATU

Samo negovana koža je lepa koža, a kako se radi i o našem najvećem organu, raznim delovima ćemo pristupiti drugačije. Mnoge od nas sigurno će pomno izabrati preparate za negu kože lica, a onda opet promišljati u odabiru losiona za njegu ostatka tela ili preparata za negu stopala, ruku…

A šta je s kožom vrata?

Izložen pogledima i delovanju sunca (a time i riziku fotostarenja kože) vrat je takođe jedan od najboljih pokazatelja kako se brinemo o svojoj koži.

Bez obzira koliko smo uložili u negu lica, ponekad je upravo vrat onaj koji može ‘odati’ pravo stanje stvari i zdravlja kože. Stručnjaci su zato preporučili nekoliko koraka uz pomoć kojih će vaš vrat izgledati mlađe i više negovano.

Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom

Verojatno ste do sada usvojili gradivo – kada se radi o koži, krema sa zaštitnim faktorom trebalo bi da bude na vrhu lestvice vaše dnevne rutine. Ne zaboravite da je vaš vrat pod uticajem UV zračenja, ali i gravitacije, zato dermatolozi savetuju da na njega (sve do dubokog dekoltea) primenite ono što stavljate na lice. Obavezna je krema sa zaštitnim faktorom najmanje 30.

Osigurajte vlagu

Kada je u pitanju hidratacija, ispostavlja se da je koža vrata vrlo zahtevna. Na vratu se nalazi manje žlezda lojnica, pa je koža često suva. Krema koju koristite možda neće biti dovoljna. Budite sigurni da koristite kremu za duboku hidrataciju a još bolje ako takvi proizvdi u sebi sadrže antioksidanse, retinol, hijaluronsku kiselinu ili vitamin C.

Iskoristite moć šminke

Vratu i dekolteu posebnu pažnju posvetite kada se šminkate, posebno kako biste sprečili sukobljavanje tonova kože ako koristite puder ili druge podloge. Stručnjaci savetuju da 50 odsto količine koju nanosite na lice prenesete i na područje vrata i dekoltea. Za završni efekat na svoj vrat uz pomoć četkice možete da nanesete bronzer bez sjajnog efekta kako biste “omekšali” utissk.

Ako želite da održavate život zdravim pogledajte na Ovom linku još mnogobrojne savjete…

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)