Riješite se strija na prirodan način

Strije su vidljive linije, brazde na površini kože, drugačije boje od ostatka kože. Strije se uglavnom nalaze na stomaku, ali mogu se pojaviti na bedrima, nadlakticama, stražnjici i grudima. Ponekad strije mogu pokrivati velike površine tijela. Iako je trudnoća glavni uzrok nastajanju strija, drugi razlozi mogu biti nagli dobitak ili gubitak na težini, brzi rast, nasljedni čimbenici, stres i promjene u fizičkom stanju. Koža se sastoji od tri glavna sloja: epidermis (vanjski sloj), dermis (srednji sloj) i subkutanea ili hipoderma (najdublji sloj).

Strije se formiraju u dermisu ili srednjem sloju kože kada je vezivno tkivo „rastegnuto“ više od mogućnosti svoje fleksibilnosti zbog brzog širenja ili skupljanja kože. Kako se koža rasteže, kolagen oslabljuje te je njegov normalan ciklus proizvodnje je prekinut i oštećen. Ovaj krajnji rezultata je nastanak ožiljaka ispod vanjskog sloja kože

U početku ožiljak izgleda ružičasto ili crveno, ali s vremenom se pojavljuje tanka, srebrena linija na površini kože. Srećom, postoji nekoliko prirodnih načina za smanjivanje strija. Njih je nemoguće potpuno ukloniti ali je moguće postići da postanu što nevidljivije, svjetlije. Prije svega važno je naglasiti da održavanje vašeg tijela dobro hidriranim pomaže u zaštiti kože od mnogih problema. Dobro hidrirana koža rezultira detoksikacijom pora kože i vraćanju elastičnosti, što će puno pomoći u rješavanju od strija.

Pokušajte piti jednu ili dvije čaše vode nekoliko puta dnevno. Stručnjaci kažu da je potrebno najmanje 10 čaša vode dnevno da bi tijelo bilo hidrirano. Također će vam koža biti mekana i to pomaže pri održavanju elastičnosti.

Dajemo vam savjet kako da prirodnim putem suzbijete strije.

Maslinovo ulje sadrži nutrijenat i antioksidans koji pomaže pri poboljšanju mnogih kožnih problema ukjljučujući strije. Masirajte blago toplim uljem na zahvaćeno područje kože, prstima polukružno da bih bolje upilo u kožu. Tako će bolje proraditi cirkulaciju i brzo smanjiti strije. Čuvajte najmanje pola sata nakon toga isperite.

Aloja vera jako učinkovita kod kožnih problema, pa tako i kod strija. Aloju izravno utrljajte na zahvaćeno područje kože, ostavite nekoliko minuta i zatim isperite mlakom vodom.

Šećer je jedan od najboljih prirodnih lijekova da se riješite strija. Pomješajte kašiku šećera sa bademovim mlijekom i stavite nekoliko kapi limuna. Dobro izmješajte i nježno utrljajite smjesu na kožu, svaki dan ovo radite 10 minuta prije kupanja.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)