Elon Musk: Počela izgradnja rakete za putovanje na Mars

Prototip svemirskog broda Elona Muska počinje da se pravi. Nove fotogorafije objavljene ovog tjedna pokazuju izgradnju na testnom vozilu SpaceX. Testno vozilo koji bi trebao da dovede ljude na Mars 2024.

Najnovije slike pružaju jasniji pogled na dvije komponente o kojima je Musk pričao prošlog tjedna. Slike pokazuju rad inžinjera na vrhu broda i još jednom većem djelu letjelice.

Na jednoj od fotografija koja je djeljena na NASA SpaceFlight forumu, može se vidjeti kako velika Američka zastava je naslikana na strani jednog od djelova. Napredak dolazi jer SpaceX pojačava rad na planiranju i logistici prvog testnog leta koji bi trebao da se dogodi do kraja ove godine.

Svemirski brod koji je pod nazivom BFR ( Big Falcon Rocket ) velika falkon raketa, već je od fanova širom svijeta dobila naziv Big F***ING Rocket. Što bi u prevodu značilo Velika J***na Raketa. Ovo je jedina raketa ovog tipa ikad konstruisana i kamen je temeljac putovanja na Crveni Planet.

Elon Musk je krajem decembra prosle godine na svom Twitter profilu objavio fotografiju, opisujući raketu kao svemirski brod od nehrđajučeg željeza. U nizu twitova koji su usljedili od decembra Elon je objašnjavo i razrađivo svoje plonove za ovo testno vozilo.

Odgovarajući na pitanje korisnika twitera, Musk je potvrdio da će koristiti nehrđajući čelik. Ali dodao je da će imati različitu mješavinu legura. On dalje navodi da će izvršiti tehnićku prezentaciju broda početkom mart ili eventualno u Aprilu. Brod se gradi u Texasu

Prošlog mjeseca šef SpaceX potvrdio je svoje izjave da će on biti jedan od prvi ljudi koji putuju na Mars. Iako postoji dobra šansa da će on tamo i umrijeti.

Ulaznica na svemirski brod Elon Muska za Mars, koštat će oko 200,000 dolara po osobi. Tvrtka se nada da će 2022. godine poslati na Mars svemirski brod koji se neče vratiti, a zatim 2024. i let sa posadom od kjeg se očekuje i povrata.

https://www.youtube.com/watch?v=H1sGcF2_IWQ

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)