5 Užasnih osobina nesigurni ljudi koji nevole nikog osim sebe

Osobe koje sebe nepoštuju i nevole u mjeri kojoj bi trebala svaka normalna osoba, su veoma nestabilnog karaktera i one naj češće za sebe govore uglavnom kako su debele, ne privlačne, kako nemogu da urade neke stvari.

Takvo ponašanje psiholozi označavaju kao toksično jer ne samo da truju svoje živote nego I ljude oko sebe. Otkrivamo vam zašto je tako teško da volite osobu koja nevoli samu sebe.

Te osobe upijaju vaše emocije I samo traže još.

Osobama koje sebe nevole, je potrebna konstantna pažnja, i da neka druga osoba njima dokazuje svo vrijeme dok su skupa da ih one vole i da su potrebni.

Pričaju samo o sebi I svojim osjećanjima.

Ove su osobe jako nesigurne koje imaju dvije suprotne osobine jer ne vole sebe ali su i egoistični. Konstantno vam upadaju rijeć, i dopunjavaju vaš priću svojim djelima koje u većini slučajeva kod egoistični nisu istiniti i li su preuveličani.

Njihove negativne emocije.

To su osobe koje su nesigurne koje sumnjaju u to da nisu interesantne drugima I to im je veoma bolno da bi sami sebi priznali tako nešto. Što im stvara konstantnu potrebu za dokazivanjem.

Ljubomorni su i provjeravaju vas.

Ljubomora je nešto što imaju nesigurni ljudi. Ponekad, veza se pretvara u konstantnu potragu za izdajom. Ne postoji način da ubijedite tu osobu da je ne varate jer vam jednostavno ne vjeruje. Takve osobe misle da vam nisu dosljedne i misle daćete ih ostaviti.

Zavisni su.

Uvijek postoji praznina u nezadovoljnom partneru. Nemaju interesovanje ni za šta što će im zadržati pažnju, nemaju odgovornost i ne brinu o sutra.

Ovo će uništiti vezu, jer je takvim osobe nisu u stanju da budu dobri, odgovorni partneri.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)