Maldivi raj na zemlji

Maldivi su raj na zemlji. Niz koraljnih otoka sa nebeski plavom bojom mora, vječno visokim temperaturama i niskim oborinama, postali su sinonim za sve koji traže odmor na plaži u bilo koje doba godine. Tamo je vječno ljeto, nekad malo vlažnije. Maldivi su nekako postali sinonim za odlaske na medeni mjesec, sa svojim bungalovima iznad mora ili na samoj pješčanoj plaži.

Maldivi su muslimanska zemlja pod šerijatskim zakonom, po kojem su svi stanovnici obavezno muslimani. Pri ulasku u zemlju, morate potpisati izjavu da u državu ne unosite sadržaj koji je protivan islamu, u koji spadaju i Biblija, svinjetina, proizvodi od svinjetine i alkohol. To će vam na granici odmah biti zaplijenjeno. U zemlji nema ni pasa. Ne vole ih. Izvan resorteva nećete naći alkohol, osim na brodu ispred Maafushija.

Ako putujete petkom, petak je njihova nedjelja – dan odmora. Sve osim restorana i ne radi petkom, čak ne voze ni trajekti.

Što se odijevanja tiče, i muškarci i žene imaju propisan dress code: ramena i bokovi moraju biti prekriveni cijelo vrijeme, čak i na plaži. Tkanine ne smiju biti prozirne. Muškarcima nije dozvoljeno da hodaju goli do pojasa ili da nose kratke kupaće gaćice, a ženama je zabranjeno nositi bikini ili kupaći kostim. Naravno, u resortima je sve dozvoljeno, no ne i na manjim otocima gdje žive lokalni stanovnici. Na tim otocima  imate posebne plaže samo za turiste i one su obično označene kao BIKINI BEACH. Tamo možete imati bikini, nemojte ni pomisliti na topless jer možete završiti u zatvoru.

Cijene se počinju penjati od listopada, kao i popunjenost smještaja. Smještaj je gotovo duplo skuplji od listopada  pa nadalje, nego u terminu.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)