Najveće jezero u Njemačkoj “Chiemses”

Jezero Chiemses se nalazi nešto više od 500metara iznad razine mora, a šarm planina i prirode kojom je okruženo privlači brojne rekreativce. Ekosustav u tom području jedan je od najraznolikih u Njemačkoj, zbog čega je posebno i zanimljiv posjetiocima koji vole da istražuju područja koja posjećuju.

Također imaju i tri manja otoka na jezeru, posebnih imena: Fraueninsel- Ženski otok, Herreninsel- Muški otok i Krautinsel- Biljni otok. Herrensinsel je najveći otok na jezeru, a u unutrašnjosti skriva nikad dovršenu palaču kralja Ludwiga II. Osim nove palače  turisti mogu posjetiti i Staru palaču, augustinski samostan sada je pretvoren u Muzej Ludwiga II.  A ako vas zanimaju prirodne ljepote, posjetite otok i prošetajte prekrasnim vrtovima palače, koji su najljepši u toplijem dijelu godine.

Romantični i jedinstveni otok Fraueninsel je manji otok na jezeru Chiemses. Domaćin je benedijtinskom samostanu od davne 782.godine, gdje časne sestre izrađuju poznati Klosterlikör samostanski liker i marcipan. Ovaj otok je jako poznat po posebnom romantičnom ugođaju u vrijeme adventskog sajma, tada posjetioci mogu isprobati i kupiti neke posebne unikatne proizvode.

Krautinsel je treći i najmanji otok dobio je ime po tome što se na njemu u srednjem vijeku uzgajalo povrće i drugo bilje. Krautinsel je danas jako nastanjen i nije ga moguće posjetiti redovnim brodskim linijama.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)