Uskoro na Svjetskim morima će ploviti poseban jedrenjak, koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO/VIDEO)

Naizgled stari jedrenjak zapravo je luksuzan brod, koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Ovaj brod ima dužinu od čak 162 metra, širinu 18,5 metara, nosivost 2.000 tona i ima pet paluba. Na jedrenjaku će biti 450 ljudi, od kojih 300 putnika koji će biti smješteni u 150 luksuznih kabina, a u preostale 74 kabine biće 150 članova posade.

https://www.instagram.com/p/B3majroByyS/?utm_source=ig_web_copy_link

Iako rustičnog izgleda, opremljen je najmodernijom opremom. A posjeduje i velike salone, pa čak i biblioteku. Na jedrenjaku je ugrađena najmodernija navigacijska i komunikacijska oprema, svaka kabina ima internet, telefon, televiziju, muziku i ostala sredstva zabave, a svaki „ćošak“ broda je pokriven Wi-Fi signalom.

„Flying Clipper“ je prvi jedrenjak na svijetu sa ugrađenim najvišim „Safe return to port“ (bezbedan povratak u luku ) sigurnosnim standardima, pa ispunjava sve zahtjeve američke obalne straže, kao i Službe za javno zdravstvo SAD-a.

https://www.instagram.com/p/B29b9ALJU7f/?utm_source=ig_web_copy_link

Na otvorenim palubama se nalaze tri bara i tri bazena, od kojih je jedan namijenjen za ronjenje. „Flying Clipper“ je predviđen za jedrenje, a bez stajanja može da plovi i do 400 sati.

Jedrenjak je napravljen u Brodosplitu, a planirano je da plovi svim morima svijeta, uključujući i vode Arktika i Antlantika, pa je izgrađen i za klasu leda, piše „Pun Kufer“.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)