Posljednji Windows update vam “zaledi” kompjuter, evo kako ga se riješiti

Trenutno nema informacija šta izaziva najnoviji problem, ali je već poznato da ga uklanjanje KB4517389 ažuriranja rješava

Korisnici Windows 10 operativnog sistema već su navikli na stalna upozorenja kada su novi abdejti u pitanju.

A jedan od najproblematičnijih updateova, od kada se ova verzija operativnog sistema pojavila, ponovo im pravi velike probleme.

Kako doznajemo, ažuriranje koje nosi oznaku KB4517389, i koje odgovorno i za probleme sa Start menijem i sa pretraživačima, sada na pogođene računare donosi i “Plavi ekran smrti” (Blue Screen of Death – BSOD), koji predstavlja jedan od najvećih strahova brojnih vlasnika desktop računara.

Trenutno nema informacija šta izaziva najnoviji problem, ali je već poznato da ga uklanjanje KB4517389 ažuriranja rješava. Ono se izvodi na sljedeći način:

Control Panel > Programs > Programs and Features > Installed updates > KB4517389 > Uninstall.

Ažuriranje je već uradilo nekoliko miliona korisnika, a onima do kojih još nije stiglo preporučuje se da ga odlože preko Show or Hide updates značajke.

To je neophodno izvesti zbog činjenice da su ažuriranja od septembra, koja su izazvala brojne probleme korisnicima Windowsa 10, stigla do “plavog ekrana”, koji predstavlja najveći problem do sada, i pored toga što ni ostali problemi nisu bili za ignorisanje.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

0 Shares
Share
Pin
Tweet
Share