Mlijeko za skidanje šminke

Dermatolozi kažu da se zimi aktivnost lojnih žlijezda drastično smanjuje, zbog čega se koža isušuje i da je što češće mazanje kreme jedini način da se to spriječi. Zimi je potrebna dodatna njega kože da se ne bi završila sa novim kapiralima i nekoliko bora više.

Doktori preporučuju da je bolje mazati najobičnijom apotekarskom kremom lice nego stavljati med, mast i slične alternativne kreme iz domačinstva.

Šminku treba skidati mlijekom za skidanje šminke, a ne maramicama, rukavicama, miceralnom vodom i slično. Mlijeko klizi po koži i ne upija se, a samo tako čisto lice može da bude njegovano. Njihova preporuka je da se koža pokriva šalovima, kapama i rukavicama od prirodnih materijala kada se izlazi iz kuće.

Koža je sjajna kada je dovoljno glatka da može da reflektuje svjetlost, a takva je samo koža koja je dobro hidrirana. Kako je kkoža stalno izložena negativnim uticajima iz spoljne sredine sa jedne strane, a osjetljiva je na sve, čak i manje neravnoteže koje su organizmu dešavaju, lako gubi vlažnost i dehidrira. Posebna njega kože najvažnija je zimi.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)