Nekoliko savjeta kako imati lijepe obrve

Svakoj ženi jeste muka kada počupa par dlačica previše na obrvama. Obrve uokviruju lice i možete sami sebi naći lijep oblik. Dajemo vam nekoliko savjeta za lijep oblik obrva,koji vam neće biti izgovor za neuredne ili previše očupane obrve. Postanite sami svoj majstor i imajte obrve na kojima će vam svaka pozavidjeti. Kako biste izbjegli eventualne pogreške i oblikovali obrve poput profesionalaca, slijedite ove savjete korak po korak, a ukoliko mislite da sami ne možete postići savršeni oblik prepustite se stručnjacima, a potom redovno održavajte postignute rezultate.

Sve što vam je potrebno da imate lijepe obrve:

Pinceta

Prvo i najvažnije je da u kozmetičkoj torbici imate dobru i kvalitetnu pincetu. Ima ih nekoliko oblika i trebate je izabrati ovisno o gustoći obrva i kakav oblik obrva želite dobiti. Ako imate mekane dlačice treba vam vrlo oštra, čvrsta pinceta.

Češljajte obrve prije čupanja

Pomoću četkice za obrve prema gore i pomoću makazica odrežite same krajeve dugačkih dlačica. Ponovite s time da obrve počešljate prema dole. Na ovaj način vidjet ćete precizno koje dlačice morate počupati kako bih dobili željeni oblik i nećete počupati previše.

Obrve čupajte odma nakon kupanja

Nije bapska priča, nakon kupanja folikule i dlake su mekše zbog čega je čupanje obrva lakše, a i samim tim manje bolno.

Ispunite praznine

Čak i ako imate guste obrve, sigurno postoje praznine koje je potrebno ispuniti olovkom, gelom, sjenilom, šta god vam bolje odgovara. Boja neka za jednu nijansu bude svjetlija nego vaše obrve.

Nemojte koristiti ogledalo koje povećava

Čupate li obrve gledajući se u ogledalo koje povećava, radite pogrešno naime, velike su šanse da ćete tako iščupati previše dlačica. Gledajte se u normalno ogledalo, a ako vam i promakne koja sitna dlačica niko to neće primijetiti.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)