Luksuzno ljetovanje u “Dubaiu”

Dubai je super izbor za posjetu bilo kada u godini ovdje možete putovati, ali naravno. Dubai ima užasno visoke temperature od kraja juna do kraja septembra pa je taj period samo za one kojima ni najveće temperature neće smetati.

Nakon što ste došli u Dubai predlažemo naravno prvi check-in u vaš hotel ili apartman. Napominjemo kako je najbolje rezervisati smještaj u četvrti Deira koja je najpopularniji i najbolji izbor za boravak u ovom gradu. Nakon prijave u hotel predlažemo šetnju ulicama Deire i posjet ribljem marketu, zlatnom souku i mnogim drugim znamenitostima koje uključuju i 5 predivnih plaža pokraj kojih se nalaze i veliki umjetno napravljeni parkovi za odmor.

Nakon obilaska četvrti predlažemo odlaza na ručak i naručivanje lokalnih specijaliteta, a nakon ručka predlažemo odlazak na kupanje. Poslijepodne provedite odlaskom u Dubai Mall, jedan od najvećih i najboljih centara u kojemu možete kupiti apsolutno baš sve što možete zamisliti. Nakon šopinga predlažemo kafu i odlazak na Burj Khalifu odakle imate najbolji pogled na svijetu na ovaj super luksuzni zlatni grad.

Sljedeći dan predlažemo odlazak na jednodnevni izlet u pustinju gdje imate uključeno noćenje, hranu i zabavu ili odlazak na jedan off-road 4×4 kroz pustinjske dine. Izaberite jahanje na devama na plaži, kupanje ili možda skijanje i fotografisanje sa pingvinima iako je napolju +35°C u unutrašnjosti centra možete skijati se ili grudvati.

Nemojte zaboraviti posjetiti i muzej grada, trgove i parkove, a za najbolje kupanje svakako izaberite i privatnu plažu, koju na žalost morate i platiti.

Ovo je bio kratki vodič kroz organizaciju putovaja u Dubai. Za kraj možemo još samo navesti kako vam viza nije potrebna, nego putujete samo pasošom. Za budžet ponesite uvijek 100-200 eura više nego što mislite da vam treba upravo iz razloga što je ovo mjesto fascinantno i poželjeti ćete kupiti nešto ili isprobati nešto više pa da vam ne zafali novca. Vjerovali ili ne, ali putovanje u Dubai nije skupo. Za suvenire, hranu i javni prijevoz predlažemo budžet od 300 eura po osobi za 5 dana boravka.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)