Prirodno uklonite pjegice na licu

Pigmentacijske mrlje obično nastaju na izloženim dijelovima tijela kao što su lice,leđa, vrat, prsa, ramena i ruke. Glavni uzrok pigmetacijskih mrlja na koži su izloženost suncu, starenje i genetika. Ako niste znali pigmentacija nastaje zbog prekomjernog izlučivanja pigmenta melanina koji se aktivira prilikom izaganja sunca, stresa, hormonalnih promjena, trudnoće, nedostatak nekih vitamina i slabe funkcije jetre. Mrlje su bezopasne nemojte da se brinete.

Kako prirodno da riješite se pjegica.

Krompir

Krompir je prekrasno povrće koje pruža jednostavne radosti u životu kao što je pomfrit. Krompir ima blagotvorni učinak na kožu. Škrob i šećer, dva ključna sastojka krompira rade piling te otklanjaju mrtve stanice, dok enzim u krompiru pomaže kod posvjetljenja kože.

Jabukovo sirće

Je jako učinkovito za niz kožnih problema uključujući mrlje. Sirće pomaže kod izbjeljivanja kože te vraća prirodnu boju kože. Sirće stavljajte na vatu i trljajte na mjesto gdje imate mrlje, ponavljajte svaki drugi dan ovaj postupak.

Sok od limuna

Sadrži sastojke koji mogu izbjeliti smeđe mrlje, pa uz to pomaže zadržavanju mekane i čiste kože. Nanesite svježe iscjeđen sok od limuna na mjesto gdje imate flekice pomoću vate, ostavite 15 minuta da djeluje zatim isperite. Ovaj postupak ponavljajte svaki drugi dan ako želite bržerezultate

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)