Kako se razvija beba u prva tri mjeseca života

Prvi mjesec:

Ujedno je i najteži zbog toga što vam je sve novo, i što se prilagođavate majušnom biću jer niste još svijesni da ste postali roditelji.

Bebini refleksi:

Bebe se rađaju sa oko 70 instiktivnih refleksa, od kojih se većina gubi odmah nakon rođenja. Reflekse možete sami da prepoznate a to su :

Hodanje:

Nije to čvrst hod, već lagano doticanje podloge prstićima, no ovaj refleks brzo se može uočiti i gubi se nakon nekoliko mjeseci.

Sisanje:

Beba tijekom sisanja treba uskladiti refleks sisanja, gutanja i disanja. To nije uvijek lako pa se ponekad beba zna zagrcnuti iako ima dobre reflekse.

Traženje:

Beba tim refleksom traži bradavicu i upravo zbog njega nije potrebno kod početka bebi gurati bradavicu u usta,već bebu taknite dojkom i ona će sama pronaći idealni položaj

Hranjenje i spavanje beba:

Bebe imaju mali stomačić i prilikom svakog podoja ili hranjenja na bočicu mogu da unesu malu količinu mlijeka. I zato vam savjetujemo da zbog toga što unose malo mlijeka potrebno je češće bebu hraniti. Preporučujemo vam da bebu hranite svaka dva do tri sata,a neke bebe čak ogladne i kroz sat vremena i zato vam ne spavaju dugo u prvim nedeljama života. Bebe čak spavaju na početku i do 18 sati dnevno.

Dajemo vam savjete da koliko god da je beba mala nikako nemojte zanemariti neprestani kontakt sa njom što više svojoj bebi pričajte,tepajte,uz sebe je privijte jer bebe osjete majčin dodir i miris i odma su sretnije.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)