Turska- Antalija najljepše mjesto na svijetu

Antaliju su opisali kao jedno od najljepših mjesta na svijetu. Antalija je nesumnjivo zadivljujuće mjesto ljepote. Obala okružena upečatljivim liticama i drevnim gradskim zidinama, plaža koja se prostire planinski lanac Tavor i preljep grad Kaleići, koji čini Antaliju mjestom iz snova za svakog ljubitelja fotografije.

Najljepši dio Antalije jeste luka Kaleči,vidjet će te cijelu antalijsku luku ako uzmete brodić, možete i plivati u preljepim uvalama i jesti svježu ribu. Preporučujemo vam da obiđete i neka historijska mjesta, Arheološki muzej, gdje je izloženo mnogo drevnih eksponata iz vladavine starih Grka i Rimljana.

Ako niste odsjeli u hotelu u kome se hranite.U Kaleičiju možete naći uglavnom veliki izbor hrane uključujući ćufte, giros, piletinu, šiš i kebab. Tradicionalna turska hrana je poznata po tome da se obrok počinje sa mezetom odnosno predjelom i svježim domaćim hljebom. Širom cijele luke možete naćiriblje restorane, za sve ljubitelje ribe i morskih plodova.

Kaleiči je prepun barova, gdje možete naručiti piće i manji neki obrok, tokom sezone u blizini obale restorani se pretvaraju u klubove i diskoteke. Ako volite šoping nemojte propustiti obilazak na pijacu, gdje možete kupiti lijepe suvenire, ćilime ili začine.

A što se tiče prevoza imate javne prevoze,te mini buseve ali možete čekati i tramvaje koji su komforniji i brži.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)