VJEŽBE ZA RAVAN STOMAK!! OTKRIVAMO VAM TRI VJEŽBE KOJE ĆE OJAČATI KRITIČNU ZONU

Dolaskom toplijih dana sa sebe ćemo početi sa skidam slojeve odeće, zamenjujući vunene komade sa providnim materijalima i komadima koji će otkriti veliki deo našeg tela. S obzirom na to kako su pripreme za leto već počele, ukoliko želite da učvrstite stomak i istaknute struk i prilagodite se prozračnim komadima isprobajte ove tri najlakše vežbe koje garantuju definisan i ravan stomak.

Prva vežba

Legnite na leđa, raširite noge u širini kukova i savijte ih u kolenima u položaju za trbušnjake. Ruke stavite iza potiljka i isprepletite prste. Podignite zadnjicu, ali samo gornju polovinu leđa do lopatica, zadržite položaj sekundu tako da osetite kontrakciju mišića te se lagano vratite u prvobitan položaj.

Vežbu napravite u tri serije po 10 do 15 ponavljanja. Ova vežba je idealna za gornje trbušne mišiće.

Druga vežba

Legnite na leđa skupljenih nogu s malo savijenim u kolenima (ugao od 15 stepeni), a ruke ispružite uz telo te dlanove podbočite pod zadnjicu. Podižite spojene noge do ugla od 90 stepeni te ih polako spustite par santimetara do poda. Vežbu napravite u tri serije po 10 do 15 ponavljanja.

Ova vežba je idealna za donje trbušne mišiće.

Treća vežba

Legnite na leđa, noge skupite i savijte u kolenima. Zarotirajte kukove te noge spustite na jednu stranu tako da vam je donje koleno naslonjeno na pod ili vrlo blizu poda a gornje na njemu. Ruke stavite iza potiljka i isprepletite prste. Podignite zadnljicu, ali samo gornju polovinu leđa do lopatica, zadržite položaj sekundu tako da osetite kontrakciju mišića te se lagano vratite u prvobitan položaj.

Vežbu napravite u tri serije po 10 do 15 ponavljanja,  noge prebacite na drugu stranu te ponovite postupak. Ova vežba je idealna za gornje bočne trbušne mišiće.

Ako želite da održavate život zdravim pogledajte na Ovom linku još mnogobrojne savjete…

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)