Pogledajte kako je jedan tata napravio fotografije svoga sina

Jedan tata je odlučio da napravi fotografije svoga sina koji je rođen 9.nedelja prije termina, rodio se nešto manje od 3 kg. Čak je proveo 6 sedmica u inkubatoru, a za roditelje se činilo kao čitava vječnost. Iako stvari nisu išle po planu roditelji su ipak odlučili da se bore zajedno sa malim dječakom, i nisu dopustili da ih išta uspori. Šalili su se da nije preuranjen nego napredan, pa su došli na ideju da mu naprave urnebesne fotografije kako radi muške odrasle poslove.

Svaka fotografija je trajala 20minuta, većina posla je u postavljanju i ređivanju, prvo je tata morao da napravi rekvizite i pronađe odjela za većinu slika. Naime sljedeći korak je bio da mu napravi scenu, kadriranje snimka, postavljanje osvjeljenja. Neke od instalacija su bile razrađene kao što je bila slika na benchpressu. Postavio je kameru i držao je baru iznad Ryan-a, tako da je morao samo da ga uhvati, a ne da ga zadrži.

Njegova supruga mu je pomagala tako što je malenog Ryan-a držala, da bi mu mogli staviti rukice i nogice na određene položaje. Nakon svakog fotografisanja uzeli bih pa pregledali slike i izabrali najbolje, zatim su photoshopom sve uredili. Roditelji dječaka su objasnili ljudima da sve što su fotografisali je fotošopirano da nikada svoje dijete ne bih izložili ovakvim opasnostima, jer su ljudi počeli da ih osuđuju kako dijete nije bezvjedno pa su morali da se pravdaju.

Roditelji malenog dječaka su dali savjet svima koji imaju djecu preuranjenu da budu sretni, pozitivni, i traže podršku.

Fotografije malene bebe Ryan-a pogledajte ispod :

 

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)