EVO KAKO DA SE REŠITE HERPESA PREKO NOĆI, TRIKOVI ZA BRZO UKLANJANJE HERPESA NA USNI…

Herpes može biti zaista veliki problem kako estetski, tako i zdravstveni. Herpes ne samo da ne izgleda lepo, već predstavlje i alarm da je imunitet opao i da vaše telo nije u zavidnom stanju.

Pored antivirusnog leka i masti i krema, herpes virus se može lečiti i prirodnim putem.  Ulje čajnog drveta ima pozitivno dejstvo i prema nekim istraživanjima, zaključuje se da može smanjiti vreme trajanja virusa i do 5 dana.

Propolis je uvek dobro imati u kući, jer je jedan od boljih prirodnih preparata koji podstiče jačanje imuniteta. Sadrži antigljivična i antivirusna svojstva. Samim tim što jača imunitet, smanjuje mogućnost da se javi herpes virus. Simptome herpesa može smanjiti i unošenje cinka i vitamina C.

Ono što dodatno smanjuje pojavu herpesa je esencijalna aminokiselina, poznatakao L – Lizin, koju ljudsko telo ne može da proizvodi samostalno. Ona se može uzimati kao poseban dodatak ishrani ili kroz hranu, pri čemu tada deluje mnogo bolje i efektivnije.

Heljdino brašno je još jedna prirodna smeša koja pomaže kod herpesa. Brašno se pomeša sa mlakom vodom i tako dobijena smeša se maže preko bolnih delova.  Treba pomenuti i bundevino ulje i beli luk koji pomešan sa medom može i te kako da umanji bolove upaljenih delova kože.

Herpes virus se ne može trajno izlečiti, ali se svakako mogu preduzeti određeni koraci, kojim se smanjuje mogućnost njegovog ponovnog  javljanja. Kako bi se sprečilo širenje virusa, potrebno je ne dirati inficirana mesta, koja uvek moraju biti očišćena i suva.

Što više odmora, manje stresa, pravilna ishrana puna proteina, što više fizičke aktivnosti i vitamina kako bi imunitet ojačao. Jedino tako ćete sačuvati organizam od herpes virusa, a tu vam mogu pomoći i neki od prirodnih lekova.

Mleko

Navlažite pamučnu tkaninu mlekom sa 1,5% mlečne masti i nanesite na zahvaćeno mesto sa herpesom (ako nemate mleko potrebnog sadržaja masti, možete koristiti bilo koje). Nemojte ulanjati mleko sve dok se samo ne osuši. Ponovite ovu proceduru svaka 2-3 sata i herpes bi trebalo da nestanu do večeri.

Koren sladića,odličan je lek za herpes. Sameljite u prah, dodajte prokuvanu vodu da dobijete kašastu masu i nanesite direktno na osip. Ovu proceduru je najbolje uraditi pre spavanja i tek ujutru isprati ostatke sladića sa lica.

Beli luk

Beli luk je takođe odličan za herpes. Iscedite jedan čen belog luka i dobijenu kašu nanesite na bolno mesto. Ova metoda je pogodna samo za kućno lečenje, ali je izuzetno efikasna!

Eterično ulje nane

Za razliku od belog luka, esencijalno ulje mente ne samo da lepo leči osip od herpesa, već i odlično miriše. Nanosi se na upaljeno područje kože tri puta dnevno. Ovo je najbolji lek za herpes na usnama!

Ako želite da održavate život zdravim pogledajte na Ovom linku još mnogobrojne savjete…

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)