Motorola će ponovo lansirati “Razr IS” Legendarnog klasičnog flip telefona iz 2004. godine

Motorola Razr se vraća, nakon što je prestala proizvodnja ovog legendarnog telefon 2008. godine, kompanija Motorola koja je u vlasništvu Lenova, oživit će svoj najpopulaniji flip model. Novi “Razr IS” praviće se u verziji koja će koštati 1500. dolara, i ponovo če imati preklopivi zaslon.

Sumnja se da Lenovo radi sa kompanijom Verizon na lansiranju novog uređaja, koji će biti u prodaji polovinom februara. Motorola Mobility, odjeljak za pametne telefone kompanije, prošle godine dobili su odobrenje patenta sa ekranom na preklop, za kojeg se tada samo sumnjalo da je Razor. Osim preklopnog ekrana, poznato je još nekoliko drugi detalja, kao što je veličina ekrana, faktor formata i koji će mobitel operativni sistem koristiti.

Sa cjenom od 1.500 dolara, košta više nego duplo onrginalnom Razru iz davne 2004. Očekuje se da će biti proizvedeno samo 200.000 telefona novog modela, što znači da će u početku vjerovatno biti ograničeno izdanje.

Vračanjem Razra ponovo u život, Lenov teži da iskoristi sve veći broj potrošača koji su zadovoljni da zadrže svoje telefone, malo duže.

BlackBerry i Palm su pokušali da naprave sličan povratak, kao i Nokia, koja je izbacila obnovljeni telefon Nokia 3310. Međutim za sada nije poznato koliko potrošača je ozbiljno zainteresovano za ove nostalgične uređaje. Druge kompanije kao što su Samsung, ZTE, Huawei i Xiaomi su več izbacile na tržište svoje verzije preklopivi telefona.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)