Pet razloga zašto trebate podsjetiti čarobne Cinque Terre na obali Toskane

Kao jedna od najslikovitijih priobalnih područja Italije očarat će vas svojim bojama i krajolikom. Donosimo vam pet razloga zašto morate da je podsjetite. Cinque Terre ili “Pet zemalja” pravi je talijanski dragulj kojeg treba podsjetiti.

Riječ je o nacionalnom parku koji se nalazi u provinciji La Spezia, Liguria u sjevernoj Italiji, a sastoji se od malih ribarskih naselja Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Nalaze se na strmim liticama obale Toskane i idealna su destinacija za one koji žele iskusiti sve čari malih talijanskih sela.

Ova  naselja svojim živopisnim bojama, prekrasnom arhitekturom i surovim pejzažem oslikavaju pravi duh Italije. Mala ribarska mjesta dio su UNESCO- ove svjetske baštine, a osvojit će vas svojim talijanskim šarmom i jednostavnim načinom življenja.

Morat ćete se potruditi želite li iskusiti sve njihove čari. Naime, od 2016. ceste od Riomaggiore do Manarolle i od Manarolle do Corniglie su zatvorene. Ako ste jedan od onih putnika koji traže avanturu otkrivanja prirode i uživanja u autentičnom životu malih naselja onda je Cinque Terre dragulj koji trebate da otkrijete.

 

Cinque Terre i pet razloga zašto posjetiti:

1. Plivanje i ronjenje

Azurne boje mora namamit će vas da uživate, a oni pustolovnijeg duha mogu zaroniti u dubine, ili pak kajakom istražiti brojne špilje i vodopade u nacionalnom parku.

2. Druženje s lokalcima

Želite li osjetiti sav šarm malih talijanskih gradića, popijte kafu na trgu sa lokalcima, za koje kažu da su jako ljubazni. Doznajte sve o povijestu grada, hrane, vina i osluškujte njihov pjevni toskanski dijalekt.

3. Nezaboravan doživljaj krajolika sa litica

Ako mislite pješačiti stazama Sciacchetrail ili Plavom stazom pripremite se na nezaboravan pogled na Ligursko more i prekrasne gradiće koji će vam oduzimati dah.

4. Uživanje bez gužvi

Iako su mali talijanski gradići doživjeli turistički procvat, ovdje nećete naići na velike gužve. Zbog toga su Cinque Terre savršen izbor za dvoje.

5. Talijanski specijaliteti

Riblji meni iz mora, poznati kao ligurijski inćuni, agrumi u sladoledu i likerima, zamaman pesto genovese gdje god da odete čeka vas neodoljiva i autentična talijanska kuhinja. Ako želite da se izležavate na plaži onda naručite sebi piće Sciaccherta medenog ukusa i uživajte u svome danu.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)