Nekoliko savjeta za šminkanje sitnih očiju

Šminkanje sitnih očiju može biti veoma nezgodno. Cilj šminkanja bi inače bio da se prekriju svi nedostaci. Donosimo vam nekoliko načina kako da uz pomoć šminke od sitnih očiju napravite zavodljivi pogled vrijedan pažnje. Naravno svaka žena voli da izgleda uredno, seksi i zavodljivo. A oči su ogledalo čovjeka. Dajemo vam nekoliko savjeta da postignete wauu izgled očiju.

Mačije oči- Cat look

Ovaj stil šminkanja idealan je za žene sa sitnim očima. Počnite tako što ćete povući liniju od unutrašnjeg dijela oka, preko cijelog kapka pa sve do spoljašnjeg. Na kraju povucite malu liniju prema obrvama. Za dramatičniji izgled podebljate linije. Obično se koristi crna olovka ili ajlajner. Tamno plava će istaknuti bjelinu očiju i one će izgledati veće i svjetlije.

Maskara

Nakon što ste uvili trepavice na njih nanesite dva do tri sloja maskare. Najbolje bi bilo da koristite onu za produžavanje trepavica. Ona je dobar izbor, jer ne samo što ćete produžiti trepavice već ćete im dati i dodatni volumen. Ne zaboravite na donje trepavice. Veoma je važno da i na donje trepavice nanesete maskaru, ali dovoljan je samo jedan sloj.

Nanesite prajmer

Napravite podlogu za sjenku tako što ćete na kapke nanijeti prajmer. On će omogućiti da se bilo koja nijansa sjenke dugo zadrži na njima.

Naučite kako da kombinujete različite nijanse sjenki

Svjetlije nijanse, a posebno boja lavande, uvijek će “otvoriti” oči i učiniće da izgledaju veće. Nanesite je na gornji dio kapka ili u unutrašnje uglove oka. Takođe, biće vam potrebna i neka tamnija nijansa kako biste napravili efekat “dubine”. Nanesite je na spoljašnji dio kapka i blago povucite ka gore. Na ovaj način ćete vizuelno “otvoriti” i povećati oko. Nikada, ali nikada, tamne boje ne nanosite na unutrašnji dio oka, jer ćete ga tako još više smanjiti.

Posvijetlite unutrašnji dio oka

Bijela olovka će učiniti čuda za sitne oči. Nanesite je u unutrašnji ugao očiju tik uz nos. Ako se niste naspavali, ovo je najbrži način da izgledate super odmorno za samo par minuta posla.

Svijetle nijanse ispod obrva

Četkicom nanesite svijetlu sjenku direktno ispod obrve. Na ovaj način ćete odmah vizuelno povećati oči. Takođe, isto ćete postići ako je nanesete u unutrašnje uglove očiju ili ispod donjih trepavica.

Njegujte obrve

Da bi sitne oči izgledale veće, savjet broj jedan je da vodite računa o obrvama. One moraju biti besprijekorne, bez dlačica koje „štrče“. Savršene obrve će naglasiti oči i učiniti ih većim.

Riješite se podočnjaka

Podočnjaci će oči učiniti manjim. Izaberite korektor koji je za nijansu svijetliji od prirodne boje vašeg tena i nanesite ga ispod očiju. Na ovaj način ćete istaknuti oči, ali i trepavice će izgledati duže.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)