LJEKOVITA SVOJSTVA BANANA..

Banana je  dostupna cijele godine i velikom broju ljudi je omiljeno voće. Postoji čak 300 vrsta banana, od kojih se tek 20 uzgaja za prodaju. Ima žutu koru, svijetlo žuto meso, slatkog je okusa, mekana i kremasta. Iako je biljka izuzetno visoka, ne spada u porodicu stabala.

Banane sadrže visoku razinu kalija, minerala koji je neophodan za pravilan rad mišića. Odličan su izvor vlakana, a sadrže malo zasićenih masnoća i holesterola. To je jedna od rijetkih vrsta voća koja sadrži čitavi kompleks vitamina B, od kojih u najvećoj mjeri sadrži tiamin, riboflavin, niacin i folnu kiselinu. U usporedbi s jabukom, ima čak 4 puta više bjelančevina, 2 puta više ugljikohidrata, 3 puta više fosfora, 5 puta više vitamina A i željeza, i 2 puta više svih ostalih vitamina i minerala. Uz sve navedeno, banane sadrže bakar, mangan, selen i cink. Banana je  stvarno čudesna u riznici zdravlja.

Jedite banane kada su zrele. Tada imaju najmanju razinu ugljikohidrata. Probavnom sustavu treba više vremena da razgradi bananu koja nije zrela. Banane možete dodavati u smoothie. Stavite ih u blender i pomiješajte s drugim voćem ili sokovima kako biste dobili bogat, kremast i ukusan smoothie.

Banana liječi kod srčanih udara, anemije. krvnog pritiska, pospješuje koncentraciju, pomaže kod proliva, pojačava energiju, smanjuje žgaravicu, jutarnje mučnine kod trudnica, grčevi u mišićima, čir na želucu, stres.

Bananu možete koristiti i za kosu:

Potrebno vam je banana, tri kašikice meda, trikašikice maslinovog ulja i tri kašike mlijeka, sve sastojke umiksajte i namažite  na suhu kosu, poslije 30 minuta dobro isperite šamponom.

Koru od banane koristite za lice:

Osjecite  deblji sloj kore i sa unutrašnjim djelom kore trljajte obraze, nos, bradu i čelo. Trljajte dugo, slobodna sva mesta gde se nalaze bubuljice, dok kora ne potamni, jer na taj način vaša koža upija vitamine i minerale koje su dobre za kožu. Ostavite tako da djeluje 30 minuta pa isperite mlakom vodom, ponavljajte ovaj postupak 3 puta  dnevno ako želite bolje rezultate.

Ljekovita svojstva:

Pomaže kod anemije

Pospješuje krvni pritisak

Pospješuje koncentraciju

Pomaže kod proliva

Pojačava energiju

Pomaže kod žgaravice

Pomaže kod grčeva

Pomaže kod čira

Ako želite da održavate život zdravim pogledajte na Ovom linku još mnogobrojne savjete…

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)