Sabit Dervišević Šabanov menadžer: Nije imao nikakve šanse da preživi, pukla mu je srčana aorta

Šabanovog menadžera, Sabita Derviševića je slomila smrt kralja narodne muzike, jer je on i dogovarao ovaj posljednji nastup. Rekao je kako je i on trebao ići sa njim ali nije mogao zbog obaveza prema drugom pjevaču.

Ovo je velika tuga. Kakva je ova sudbina, moja dva brata. Ja sam dogovorio ovu tezgu, ali nisam išao sa njima jer sam imao obavezu prema drugom pjevaču. I budući da je on mlad momak, Šaban bi ponekad sam išao na koncerte. Prvu tezgu poslije rata sam mu ja ugovorio i pogledajte sudbine, posljednja tezga, rekao je uplakano menadžer Šabana.

Također i klavijaturista Mirsad Kerić je preminuo, velika tuga.

Kome su oni skrivili, pa Šaban nebi u svom životu mrava zgazio. Jako sam volio Šabana, njegov stil pjevanja. Od 69 godine kada se pojavio ja sam ga obožavao. Kao pjevača a i čovjeka, ljudinu. Mnogo godina smo sarađivali, bili smo kućni prijatelji. Ja ih volim ko rođenu braću. Mirsad je jedno divno stvorenje, molio sam boga da ga spasi, ali nije uspjelo.

Šabana su ljekari pokušavali vratiti u život, ali nakon višesatne borbe Šaban je preminuo. Naime i poslije su javili da je i Mirsad preminuo.

Strana automobila na kojoj je bio Šaban nije bila uništena, ali pukla mu je srčana aorta, doktori su mi rekli da Šaban nije imao nikakve šanse da preživi. Mirsadu je pukla vratna kičma, mozak mu je natekao, nije imao dovoljno kisika.

Vozač koji je udario u njihovo vozilo bio je u alkoholisanom stanju i vozio je bez vozačke dozvole.

Prema prvim informcijama Šaban će biti sahranjen u Aleji zasluženih građana u Novom groblju u Beogradu, dok datum i vrijeme još uvijek nisu poznati.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)