Prirodne maske za podočnjake, koja će vam najbrže pomoći

Maske za podočnjake koje možete sami vrlo lako napraviti, mogu vam dosta pomoći na najbolji i najbrži način. Šta  ih to čini toliko posebnim i zašto su toliko korisne i sami ćete se uvjeriti kada probate bar jednu od njih. Mnogo osoba pate od tamnih podočnjaka ispod očiju što vas čine starijim. Trebate da znate da podočnjaci nisu ozbiljan problem kože, ali čine vas iscrpljenim, nezdravim.

Krastavac za podočnjake:

Sok od krastavca može biti vrlo koristna maska za podočnjake. Ima osvježavajuće dejstvo i opušta oči. Sve što trebate da uradite jeste da potopite dva tufera u malu količinu soka od krastavaca i držite na očima 15 minuta.

Možete i isjeći krastavce na kolutove i nanesete direktno na oči, neka stoji 10 minuta.

Kamilica za podočnjake:

Kamilica ima jako dobra svojstva kako bih vam pomogla u stresu i opuštanju, tako da je dobro da je pijete prije spavanja, ako su vaši podočnjaci uzrokovani stresom. Zatim možete također vatu natopiti u čaj i držati pola sata na očima.

Jabuka za Podočnjake:

Niste znali da je jabuka odlično riješenje za podočnjake i natečene oči. Ohladite jednu jabuku u frižideru, isjecite na kriške i zatim stavite na oči. Ostavite da stoji 10 minuta. Tanin iz jabuke ima protivupalno svojstvo.

Peršun za podočnjake:

Peršun trebate koristiti kao čaj. Potrebno je kašika peršuna i 1 l vrele vode, poklopite i ostavite neka odstoji  15 minuta, zatim ohladite i na dva tufera ili vatu umačite u čaj pa na podočnjake tako radite tri dana u sedmici.

Bademovo ulje za podočnjake:

Bademovo ulje se koristi kao hidratant, kada ga stavite ispod očiju, to će vam pomoći kod vašeg problema sa podočnjacima. Ulje možete kombinovati sa medom. Ova dva sastojka djelovaće u borbi protiv dosadne kože i podočnjaka. Pomješajte ova dva sastojka, umočite vatu i stavite ispod očiju.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)