LJEPOTA I ZDRAVLJE

Nekoliko savjeta i trikova kako da njegujete izrazito plavu kosu

Postići pravu nijansu plave boje je veoma teško. Dame koje se upuste u ovakvu avanturu moraju da budu spremne na činjenicu da će svoju kosu morati da izlože ”jačim” hemijama, kako bi dobile željenu nijansu.

Da bi plava kosa izgledala lJepo i nJegovano, potrebno je da joj se posveti puno pažnje. Na policama skoro svih dobro opremljenih parfimerija nalazi se mnoštvo kvalitetnih preparata, koje možete koristiti, a mi ćemo vam dati samo par korisnih savjeta na šta sve treba da obratite pažnju.

Koristite adekvatan šampon

Izaberite šampon sa keratinom koji će vašoj kosi obezbediti potrebnu hidrataciju i hranjive sastojke.

Redovno stavljajte masku

Bez obzira da li je kupovna ili je pravite same, najvažnije je da masku koristite redovno. Barem jednom nedeljno kosu nahranite maskom kako ne bi bila suva poput slame.

Farbajte samo izrastak

Kada postignete boju koju koja vam odgovara, farbajte samo izrastak. Farbanje cele dužine oštećuje kosu. Na par meseci ofarbajte je celu, a u međuvremenu perite je šamponima koji ističu boju!

Negujte kosu između pranja

Iskoristite proizvode koji će učiniti da kosa izgleda dobro i kad nije sveže oprana. Sprejevi za sjaj, šamponi za suvo pranje, regeneratori koji se ne ispiraju – vratiće sjaj beživotnim vrhovima.

Izbegavajte peglu i figaro

Kosa je zbog hidrogena već suva, pa je nemojte dodatno uništavati peglom ili figarom. Ako kosu želite da uvijete, umesto toplih uvijača i figara koristite obične. Osim toga, pre svakog sušenja na kosu nanesite sprej za zaštitu od toplote.

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close