OVO je bio POTRESNI govor na Mihajlovom pomenu – GRCAJU u suzama: Janjušu POZLILO od bolnih reči

Danas se navršava 40 dana kako je najmlađi brat Marka Janjuševića Janjuša, Mihajlo Janjušević, sebi tragično oduzeo život.

Pošto je u pitanju samoubistvo koje je Mihajlo izvršio, okupljeni su pomen održali bez sveštenika i nije izvršen crkveni obred.

Na pomenu se prvo obratio kum, rekavši:

– Došli smo danas posle 40 dana da se poklonimo našem Mihajlu. Znamo da bol neće proći, a mi smo došli da pokažemo porodici da nisu sami i da im pomognemo u njihovom bolu koliko god da možemo. Nema šta da se priča u ovoj tragediji, hvala svima – rekao je kum.

Posle kuma, kratak govor je održala i tetka sa rečima:

– Mile, bebo naša, tako su te sestre zvale, nadam se da si smirio svoju dušu i da si sa anđelima. Majka te nikada nece prežaliti, bio si divan, bolji od većine nas ovde, ali eto. Tetka će te voleti dokle god joj kuca srce. Neće te tetka zaboraviti nikada, ni tvoje kontrolne, ni tvoje nestašluke. Srećo moja, neka te anđeli čuvaju – u suzama je rekla tetka.

Sahrana Mihajla Janjuševića bez popa

Mladi Mihajlo odlučio je da izvrši samoubistvo, što se smatra jednim od najvećih grehova. U ovakvim slučajevima pop ne dolazi na sahranu, osim u iznimnim slučajevima. Najveći smrtni greh koji čovek može da počini je da oduzme sebi život, jer posle toga, kažu, ne može da se pokaje nad svojim činom, kao što može čovek koji ubije drugog čoveka.

Po pravilu Srpska pravoslavna crkva ne služi opelo samoubicama. Ali…

Ako želite da saznate još najnovijih vesti o učesnicima rijalitija “Zadruga”, možete ih pročitati na OVOM linku.,

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)