TRODNEVNA ŽALOST U SRBIJI!! ODRŽANA VANREDNA KONFERENCIJA VLADE POVODOM MASAKRA U ŠKOLI

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Povodom tragedije na Vračaru, u toku je vanredna konferencija za novinare u Vladi Srbije, a građanima se obraćaju ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik MUP-a.

Gašić: Uhapšen otac počinioca

Ministar Gašić je izneo dosad poznate informacije.

– Otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja su imala legalne dozvole od strane muškog roditelja. On tvrdi da su bili zaključana u sefu pod šifrom i da je dete očigledno znalo širfu.

– Dete je imalo i tri puna okvira sa po 15 metaka.

Ružić: Da je škola raspolagala informacijama do ovoga ne bi došlo

Ministar Ružić je odgovorio na konstataciju novinara koji je rekao da je zaposleni u školi rekao da je počinilac zločina ranije pretio da će baciti bombu.

– Da je škola raspolagala informacijama, do ovoga ne bi došlo. Niko nam nije ukazao na to, a bili su tamo direktorka, zamenik… Dajte nam ime tog zaposlenog. Ja verujem u ljude koji rade u školama, rade u teškim okolnostima, bore se za decu.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)