RIJALITI

NENADU ALEKSIĆU ŠA PRETI ZATVOR DO DVE GODINE?! Brutalno NASILJE u Zadruzi – za ovo maltretiranje ga čeka KAZNA?! Javnost REAGOVALA(VIDEO)

Nasilje u rijaliti programu “Zadruga” gotovo je postalo svakodnevnica, a poslednje u nizu koji je to učinio na brutalan način, bio je reper Nenad Aleksić Ša, koji je išutirao nedužne kokoške, nakon žučne rasprave sa svojom ljubavnicom Tarom Simov.

Kako se vidi na snimku i fotografijama, on je krvnički, više puta uz najužasnije psovke udarao nogom nedužne domaće životinje, koje su mu se našle na putu.

– Beži bre, mrš u p.. m.. rinu! Beži bre od mene, mrš! – ponavljao je unezvereni Ša, svaki put kada bi šutnuo kokoške.
Inače, sve vreme je držao u ruci limenku piva, pa se pretpostavlja da je bio i pod uticajem alkohola.

Ukoliko se nadležni organi pozabave ovim slučajem nasilja nad životinjama, te se dokaže da je reper kriv, on bi mogao da odgovara na osnovu dva zakona koji se odnose na zlodelo koje je učinio.
Najpre, to je Zakon o dobrobiti životinija, koji objašnjava da je zlostavljanje svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama, kojim se namerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska celovitost životinje i izaziva smrt. Članom 7. ovog zakona, zlostavljanje životinje je zabranjeno, a svako ko se ogluši o ovo, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara.

Međutim, zlostavljanje životinja zabranjeno je i Krivičnim zakonikom Srbije i o njemu govori član 269. u kom se kaže da će se onaj ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

Publika je reagovala a pokret “Levijatan” je takođe tražio da se postupak repera strogo kazni!

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close