SPORT

Formula 1-Povratak velikog Fernando Alonso

Ovogodišnji kalendar Formule 1 ima deset utrka. Dvije su već održane, ali nekako je u prvi plan proteklih dana izbio čovjek koji je odlučio da se 2021. vrati u Formulu 1, a to je bivši šampion, Španac Fernando Alonso.

Upravo je ova vjest tema novog izdanja svih većih sportski magazina prenosi BBC.

Alonso će biti partner Francuzu Estabanu Okonu i zamijeniti Australijanca Danijela Rikjarda, koji na kraju sezone napušta i odlazi u Meklaren.

Portparol Renoa izjavio je za BBC da tim ,,odbija da komentariše glassine”.

Alonso je napustio ,,najbrži cirkus” 2018. godine, izjavivši da je u F1 postigao više nego što je sanjao i da želi da se okuša u drugim auto-moto sportovima.

Okušao se u ,,IndiKar seriji”, na ,,Dakar reliju”, ali je shvatio da mu nijedan drugi sport ne pruža zadovoljstvo kao Formula 1.

Sa Renoom je u pregovorima od novembra prošle godine, a u maju 2020. njegov savjetnik Flavio Brijatore rekao je da Španac nikad nije bio spremniji da se vrati u F1.

Alonso će, ipak, morati da prićeka da bude konkurentan u Renoovom bolidu, budući da će timovi naredne godine koristiti iste perfomanse kao ove, što je rezultat promjene pravila uvedenih zbog krize izazvane pandemijom virusa kovid-19.

Na otvaranju sezone u Austriji, Reno se našao u sredini poretka.

Pobjedu bi mogla da donese 2022. godina, kada će na snazi biti nova pravila koja će garantovati neizvjesnije i interesantnije trke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close