U JUTRO SE TEŠKO BUDITE? Kafa vam NEĆE POMOĆI, ali uz OVE NAMIRNICE ćete se razbuditi za 15 sekundi

Ako teško dolazite sebi ujutro ili vam se spava na poslu, poslušajte ove savete i promenite stvar.

Prvo za čim svi ujutro potežu kako bi se razbudili je šoljica kafe. Ipak, njen uticaj na organizam brzo bledi, pa vas samo navodi da je pijete još više. Ako niste “kafopija” postoje mnogi drugi načini kako se razbuditi, piše Jutarnji.hr.

Limun

Vitamin C će vas razbuditi nekad samo i mirisom. Uz to, u njemu se nalazi malo kalorija, ali puno flavonoida koji se povezuju s usporavanjem propadanja umnih sposobnosti. Iako će vas razbuditi, pazite da sok od limuna ne pijete na prazan želudac.


Voda

Čaša vode odmah nakon buđenja pomoći će hidratiziranju tela, što će ga odmah i napuniti energijom. Osim da pijete vodu, dobro bi bilo da se tuširate ujutro, jer će mlaka voda razbuditi vaše stanice.

Razgibavanje

Verovatno će mnogi brzo preskočiti ovaj savet, ali postoji razlog zašto je na prvom mestu. Kratke i lagane vežbe rastezanja glave, ruku i nogu, trčanja u mestu ili jednostavne šetnje pomažu vašem telu da se pokrene nakon višesatnog spavanja.

Prvi obrok – jabuka

Jabuka obiluje prirodnim šećerima i zdravim ugljikohidratima koji su izrazito korisni kod regulisanja i uspostavljanja krvnog pritiska.


Muzika

Trenutke pospanosti najbolje je razbiti nekim dobrim ritmovima. Pjesma ne bi smela biti previše meditativna nego poletna, jer su mnoga istraživanja pokazala koliko muzika snažno deluje na moždane valove.

Čokolada

Odličan je dezert ako se ne možete razbuditi. U njoj se nalazi velika količina vitamina B koji poboljšava funkciju mozga. Kockica tamne čokolade ima određenu količinu teobromina koji je vrlo sličan kofeinu.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *