ŽELITE LI DA IMATE LIJEPE I UREDNE RUKE U HLADNIM DANIMA: Ove kupke će vam dobro doći ove jeseni i zime

Kada dođe jesenje zahlađenje, stanje kože ruku se, nažalost, ne menja na bolje – koža počinje da se suši i postaje hrapava. Zbog toga je važno ne samo redovno vlažiti kremom, već i praviti posebne kupke.

Kupke za ruke poželjno je priuštiti najmanje jednom nedeljno.

Krompir

Recept koji su koristile naše bake je star, ali delotvoran. Ako kuvate krompir, ne žurite sa bacanjem vode. Ova voda savršeno zamenjuje kremu za ruke. Samo umočite ruke u toplu vodu u kojoj se krompir kuvao – takva će kupka omekšati vaše ruke.

Ulje

Ova kupka jako dobro vlaži i neguje kožu ruku. Zato što se koriste ulja masline, breskve, badema, kokosa, jojobe. Lagano ulje treba malo zagrejati, pa ga sipati u posudu sa vodom i dodati 1 kašiku limunovog soka. Sada spustite ruke i držite ih 10 minuta. Nakon postupka, ruke ne perite vodom – pustite da koža upije ulje.

Parafin

U jesen i zimu posebno su potrebne parafinske kupke koje pomažu u zaštiti kože od uticaja mraza i vetra. Plus savršeno vlaže, poboljšava cirkulaciju krvi, pospešuje zarastanje mikro pukotina.

Primetićete da će nakon prvog postupka koža na rukama postati mekša. Za pripremu kupke treba vam parafin koji se mora otopiti na pari. Pre postupka kožu je potrebno dezinfikovati losionom, napraviti piling i naneti kremu. Ruke se drže u rastopljeni parafin 5-7 sekundi, zatim ukloniti i ponovo spustiti.

Potrebno je ponavljati postupak 6-8 puta, sve dok se na rukama ne stvori debeli sloj parafina. Tada morate da nosite plastične rukavice, a preko njih pamučne ili frotirne rukavice. Sačekajte 25 minuta. Uklonite ostatke parafina i nanesite hranjivu kremu na ruke.

Glicerin

Za negu kože ruku kod kuće vrlo su korisne kupke sa glicerinom. Potrebna vam je jedna kašika glicerina koja se mora razblažiti u dva litra vode, dodati jedna kašika amonijaka i jedna čaša čaja od kamilice. Stavite ruke u rastvor na 10-15 minuta, a zatim ih, bez brisanja, namažite hidratantnim sredstvom.

Kupka od celera

Malo ljudi zna, ali celer takođe omekšava, vlaži i neguje kožu ruku. Samo prokuvajte nekoliko malih korena celera u litar vode 30 minuta. U bujon spustite ruke 20 minuta.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)