Želite da smršavite prirodnim putem: Isprobajte ove sjajne recepte za sokove za mršavljenje

Mnogi od nas se bore s viškom kilograma. Gubitak kilograma može biti jako težak i većina nas gubi nadu na pola puta i vraća se svojim uobičajenim obrascima prehrane. Ljudi se udebljaju zbog nezdravih prehrambenih navika i stresnog života. Neki se udebljaju zbog nedostatka vježbi. Što god rekli i učinili, tijelo s prekomjernom težinom ne samo da izgleda loše već stvara i niz bolesti.

Gubitak kilograma kad se izvodi na zdrav način, može biti dugotrajan. Postoje određena zlatna pravila gubitka kilograma na pravi način i u pravo vrijeme. Gubitak kilograma nakon 40. može biti jako naporan zbog sporog metabolizma tijela i hormonalnih promjena. Zbog toga vam i donosimo ove recepte za sokove za mršavljenje.

Kako smršaviti na zdrav način?

Nevjerovatni recepti za sok za mršavljenje

Tijelo može preživjeti i sa malim dozama šećera i soli zbog toga se i pojavila ova potraga za sokovima da bi smršavili. Recepti za sokove za mršavljenje je najnoviji trik i hack kako izgubiti krutu tjelesnu težinu. Osnovna ideja je održati hidrirano tijelo s pravom količinom minerala i vitamina da bi izgubili krutu tjelesnu težinu.

Voće i povrće dostupno je svugdje u izobilju, a oni imaju veliku količinu osnovnih hranjivih sastojaka koji pomažu tijelu da dobije sve što mu treba i brže smršavi. Sok također pomaže detoksikaciji tijela i uklanjanju svih toksina nakupljenih tijekom godina nezdrave prehrane. Što više čovjek sokuje, to više oslobađa toksine i tijelo se osjeća potpuno podmlađeno i osvježeno.

Sokovi takođe pomažu u ispiranju toksina, smanjujući upalu i čineći hranjive tvari direktno apsorbiraju u krv jer su odvojeni od vlakana. Ne treba potpuno izostaviti obroke dok sokoujete, ali ideja je da se takvi zdravi sokovi dobiju u vrijeme obroka, a kasnije možete konzumirati i mali dio mesa ili priloga. Uzimanje ovih zdravih sokova prije obroka obavezno je jer ih tijelo bolje apsorbira na prazan stomak. To znatno smanjuje vaš apetit, a pojeli biste manje ugljikohidrata i priloga ako vam je želudac već pun hranjivih tekućine.

Recepti za sok za mršavljenje

Sokove koje ćete vidjeti dole ispod su recepti za dijetalne sokove koji pomažu u gubljenju kilograma. Popis sadrži recepte soka od povrća za mršavljenje, recepte za zelene sokove i recepte za voćne sokove.

  1. Zelena Jutra

Ova moćna kombinacija jabuka, krastavaca, celera, kelja, limuna i korijena đumbira omogućiće vam da jutro započnete zdravi i jaki. Samo izmiješajte sastojke u jednakim količinama i dodajte crticu korijena limuna i đumbira za aromu. Prirodna slatkoća jabuke čini ovaj sok vrlo ukusnim. Ovaj ispire toksine u vašem tijelu i čuva vas osjećajem punosti tokom dužeg vremenskog perioda.

  1. Sok za izgradnju krvi

Sjajna kombinacija cikle, mrkve i kelja, ovaj čarobni napitak crvene boje dugo će vas hidrirati i dati vam pravu dozu vitamina i minerala. Vaša bi koža blistala kao nikad do sad. Mogli biste polako vidjeti kako se vaša težina polako topi i nestaje.

  1. Otkucaj srca

Pomiješajte mrkve, naranče, jabuke, cveklu i kelj u jednakim omjerima i pripremite ovaj prekrasan sok crvene boje sa voćnom aromom. Ovaj napitak će biti jako dobar za vaše srce. Lako biste mogli preskočiti obrok i umjesto njega popiti ovaj sok jer tijelu pruža potrebne hranjive sastojke.

  1. Zelena limunada

Jabuka, krastavac, kelj, špinat i limun kada se sjedine, daju divno svjež i ukusan sok koji će vam pomoći da izgubite kilograme u roku jednog mjeseca zagarantovano. Samo nastavite konzumirati ovoj prekrasni zdravi soka za doručak i večeru i u toku mjeseca pogledajte magične efekte na mašini za vaganje!

  1. Ne zaboravite svoje korijene

Cvekla je prepuna neophodnih hranjivih sastojaka potrebnih za zdravo tijelo i blistavu kožu. Ovaj recept za sokove kao što samo ime govori zahtijeva jednake količine cikle, mrkve i slatkog krumpira. Prepun esencijalnim ugljikohidratima i hranjivim tvarima, Konzumira se u ujutro na prazan želudac smanjuje potrebu za nećim masnim i nezdravim i ostavlja osjećaj dugotrajne sitosti. Ovaj sok možete popiti za doručak i večeru i vidjeti iz sedmice u sedmicu nevjerovatne rezultate.

  1. Borac za holesterol

Švicarski blitva još je jedno čudo prirode poput špinata koji je poznat po svojojim ljekovitim svojstvima Ovaj napitak pomaže u smanjenju lošeg holesterola. Takođe je bogat izvor omega 3 masnih kiselina. Za ovaj sok potrebno je 2 do 3 lista listića pomiješanih sa krastavcem, zelenom salatom i velikom jabukom. Za pikantni i slatki ukus može se dodati dašak đumbira i narandže. Ovaj je poseban sok dobar i za one koji pate od kamenca u mokraćnim putevima.

  1. Ćudesni sok od Grejpfruta

Ružičasti grejpfrut, pomiješan sa malo čistog nezaslađenog soka od brusnice i crticom limuna, ima rajski okus i idealan je način mršavljenja. Grejpfrut je poznato da snižava nivo inzulina u tijelu i zato se široko koristi u programima i receptima za mršavljenje. Ovaj sok pijte prije svakog obroka, jer će ublažiti apetit i natjerati vas da jedete manje. Komad đumbira se može dodati i tokom pripreme za ljepši puniji okus.

  1. Zeleni voćni sok od đumbira i grožđa

U čašu pomiješajte malo svježeg soka đumbira, svježeg soka špinata i čašu svježe iscjeđenog soka od grejpfruta. Grejp je dobar za smanjenje alergija, snažan je vitamin C, koristan je za kožu i oslobadanje celulita, a sadrži mnogo vlakana.

Isprobajte ove sjajne recepte za sokove za mršavljenje prije obroka svakodnevno i za tjedan dana primijetit ćete primjetno smanjenje težine zajedno sa zdravim sjajem na vašoj koži. Vaše tijelo bi se osjećalo zdravije i skladnije nego prije. Sok je odličan novi način za mršavljenje na zdrav način!

 

 

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)