Gorski Kotar: Spašen mali medvjedić na cesti

Na magistralnoj cesti Karlovac- Rijeka, prolaznici su uočili mladunče smeđeg medvjeda. Na mjestu pronalaska su odmah izašli članovi Interventnog tima za provedbu plana gospodarenja smeđim medvjedom u Hrvatskoj i radnici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta  u Zagrebu koji su izvršili pregled napuštenog mladunca, objašnjavaju iz Ministarstva.

Prvim pregledom je utvrđeno da mladunče nije povrijeđeno, te da je star oko mjesec dana i težak oko kilogram i pol. Mladunče je ostavljeno u blizini mjesta gdje je pronađen, zaštićeno od ostalih životinja i hladnoće kako bih pokušalo njegovo ponovo spajanje sa majkom, ali ipak se nažalost spajanje nije desilo, javljaju iz Ministarstva.

Najvjerovatnije maleni medvjedić će biti privremeno smješten u Zološki vrt grada Zagreba, koji ispunjava sve kriterijume za provođenje sigurnosti i brige divljih životinja, kako bih se pratio dalji oporavak medvjedića do donošenja konačne odluke o trajnom rešenju ili eventualno mogućem povratku u prirodu. Također tvrde da je glavna mjera opreza da maleni medvjedić nema kontakta sa ljudima. Medvjedić je čak dobio i svoje ime Matija.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)