Tri prirodna recepta koji će usporiti rast dlačica

Sve žene maštaju o glatkim nogama tokom ljeta, dosadilo vam je stalno se depilirati i uklanjati dlačice. Nevolite brijati noge svaki dan, epilacija je skupa, a vosak prenasilan. Dajemo vam nekoliko savjeta kako da uz prirodne recepte uklonite dlačice i smanjite rast dlačica na nogama

Šećerna pasta

Uklonite dlačice pomoću šećerne paste koju možete napraviti u vlastitom domu. Iscjedite pola limuna, pomješajte ga sa četvrtinom šoljice meda i jednom šoljicom šećera, pa tekućinu zagrijte u mikrovalnoj dok se šećer ne rastopi. Pustite da se smjesa malkice ohladi, ne do kraja, pa je u tankom sloju nanesite na noge koje ste prethodno poškropili sa malo kukuruznog škroba. Prislonite na smjesu pamučnu krpicu, držite je uz nogu oko 30 sekundi, pa povucite tkaninu u smjeru suprtonom od onoga u kojem rastu dlake. Ovaj jeftini način prirodne depilacije uklonit će dlake s korijenom, te će tako smanjiti bujnost dlaka na vašem tijelu.

Kamenom protiv dlaka

Plavac sigurno koristite u kućnoj radinosti za njegu stopala, no jesteli znali da će vam ovaj šupljikavi komad spužvaste stijene pomoći i kod problema s usporavanjem rasta dlaka na nogama. Tajna leži u trenju. Držite ga pri ruci u kupatilu i njime svakodnevno trljajte kožu noge. Pritom je dobro znati da bi noge trebale biti lagano prekrivene gelom za tuširanje dok trljate kamen o njih kako bih izbjegli povredu.

Kurkuma i so

Indijke svoje noge održavaju svileno glatkima uz pomoć svježe kurkume i morske soli. Od ovih začina napravite pastu, dobro je utrljajte na predio nogu, pa pustite da odstoji petnaest minuta i isperite toplijom vodom. Iako ova metoda usporava rast dlačica nije naučno dokazano, praksa pokazuje da začini pale. Vjerovatno i zato što je riječ o abrezivnoj pasti koja djeluje poput pilinga, koji inače usporavaju rast neželjenih dlačica.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)