8 beauty trikova za vašu ljepotu

Svaka žena često istražuje  beauty savjete, kako bih podigla na viši nivo. Gotovo svaka žena voli da sama radi na svojoj ljepoti, pa vam dajemo nekoliko beauty  trikova, koji će vam promjeniti život.

1. Iščešljajte svoje obrve

Da bi vaše obrve izgledale kako treba, ne morate ih docrtavati, dovoljno je samo da ih ljepo iščešljate i da ih na taj način stilizujete. Tako izgledaju prirodnije, i ne zahtjeva puno vremena.

2. Za prirodne trepavice koristite tanku četkicu

Da bi vaše trepavice izgledale prirodnije, izaberite maskaru koja ima malu tanku četkicu. Pomoću ovakve maskare možete raščešljati trepavice  tako da izgledaju prirodno i gusto.

3. Iscrtajte eyellner na gore

Ponekad se u pravljenu cat eye-a dogodi da pogriješimo, jer liniju eyelinera vučemo ravno u pravcu uha, a ne u pravcu obrva. Da bih uspjeli da napravite kako treba koristite samoljepljive papiriće kako bi bolje definisali liniju oko oka.

4. Puder u kamenu nanesite na kapke dva puta, kako bi šminka stajala duže

Najbolji način da sve zadržite na svome mjestu jeste da prije i poslije nanošenja sjene utapkate puder u kamenu, koji će šminku fiksirati na vašim očima.

5. Piling za usne od šećera i vazelina

Da biste uklonili ćelijje sa površinskog sloja vaših usana, napravite moćan piling od šećera i vazelina. Ovo je jako koristan savjet za regeneraciju vaših usana, a jednostavno ga i sami možete napraviti.

6. Kovrđavu kosu posušite papirnim ubrusom

Izbjegavajte teške peškire, kako bih vaše lokne dobile na volumenu. Najbolji način da posušite kosu jeste da koristite ubrus.

7. Preparate za kosu stavljajte na mokru kosu

Čini se da nema neke drastične promjene u tome da li preparate nanosite na vlažnu ili mokru kosu. Ipak vaše lokne biće puno ljepše ako preparat stavite na mokru kosu.

8. Zamjenite peškir za kosu sa pamučnom majicom

Nakon što ste oprali kosu, umotajte kosu u pamučnu majcu umjesto peškira. Pamuk če sačuvati vašu kosu, neće odštetiti vrhove. Ukoliko budete koristili ovu metodu kosa će vam biti zagarantovano ljepša i zdravija.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)