Nekoliko savjeta kako da njegujete ruke i nokte

Lijepi i zdravi nokti su pokazatelj vašeg zdravlja i urednosti. Pogledom u vaše ruke i nokte može se mnogo toga zaključiti o vama kao osobi, s obzirom da prvo primjetimo nokte,dajemo vam savjete kako da na prirodan način ih njegujete.

Način na koji možete ubrzati rast noktiju i poboljšati kvalitetu noktiju jeste u ishrani, ekstremne dijete, hladnoća i nedostatak proteina negativno utiče na rast i izgled noktiju.

Prehranom unesite dosta proteina, minerala, sumpora, željeza, silicija, cinka, esencijalnih masnih kiselina, vitamina d, a, e, i naravno obavezan unos kalcija. Ako mislite da vaša prehrana nije dovoljna, napravite sebi šejk ili neki multivitaminski prirodni sok.

Njegujte i svoje ruke, čuvajte se pretjerane hladnoće i vrućine, deterdženata, kiselina i hemijskih tvari, tijekom čišćenja koritite rukavice. Korisni savjeti za njegu noktiju jeste da budete strpljivi, jer rezultati ne dolaze preko noći, nemojte gristi nokte, režite ih prema prirodnom obliku, navečer mažite blagim kremama za ruke.

Na prirodan način možete također njegovati svoje nokte i ruke. Sve što vam je potrebno jeste prokuhana voda, so, masna krema, set za manikuru.

U pola litra prokohane vode stavite dvije kašike soli da se ratopi, nakon toga stavite ruke 15 minuta da kožica omekša. So hrani nokte i čini ih jačim, ovo je dobro raditi svaku noć. Nakon toga uzmite set za manikuru i zanoktice i kožicu skinite, turpijom lijepo oblikujte nokte.

Nakon toga uzmite masnu kremu i dobro namažite ruke, najbolje kreme su vam na bazi limuna, jer pospješuju rast noktiju.

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)