Riješite se celulita uz pomoć čajeva

Jedan od najvećih problema kod žena jeste celulit, prema procjenama između 85 i 98% žena se bori s celulitom. U svijetu se troše milijarde na preparate protiv celulita, ali ipak njihov učinak je upitan, a neželjenje nakupine se vrlo brzo ponovo vrate i čine problem najčešće na butinama, stražnjici i trbuhu.

Celulit je naslage masnog tkiva koje se nakupljaju, a izgledaju kao tkivo sa karakterističnim udubinama i čvorićima.  Pod kožom se nagomilavaju masnoće i toksini koji izazivaju slabljenje vezivnog tkiva koje povezuje kožu sa mišićima i stvaranje nabora.

Dajemo vam nekoliko savjeta sa kojim čajevima da ulonite celulit.

Zeleni čaj protiv celulita:

Zeleni čaj se bori protiv malignih promjena, pomaže kod sagorijevanja masti, vrlo je moćan antioksidans. Zeleni čaj ima jako visok udio C i E vitamina koji sadrže minerale. Također djeluje i diuretski, pomaže u oslobađanju viška tečnosti koja se akumulira u celulit. Zeleni čaj trebate piti 3-5 šolja dnevno da bih postigli dobre rezultate.

Kopriva čaj protiv celulita:

Kopriva čaj je čistač tijela, dobar diuretik, pomaže da se višak tečnosti izluči iz masnih djelova tijela, tako da se smatra i dobrim čajem protiv celulita. Kopriva sadrži dosta gvožđa, pa djeluje protiv anemije, jača organizam. Ovaj čaj ko pije ima više energije i snage. Ovaj čaj se pije tri šolje dnevno, supenu kašiku lista prelijete sa 2 dl ključale vode i ostavite 20 minuta, pa procjedite.

Maslačak čaj protiv celulita:

Maslačak čaj jedan je u nizu prirodnih lijekova protiv celulita, on se pravi uglavnom od listova i korijena a nekada se uzme i cijela biljka. Maslačak pročišćava organizam pomaže kod viška kilograma, i oslobađa zarobljenu tečnost u organizmu. Maslačak sadrži dosta kalijuma. Ovaj čaj se priprema na laganoj vatri malu kašikicu maslačka stavite u 2 dl vode i kuhate, ostavite da odstoji 15 minuta pa procjedite.Pijte 5 šolja na dan.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)