Prirodna maska za lijepu i sjajnu kosu

Imate problematičnu kosu i želite je regenerisati, dajemo vam nekoliko savjeta za masnu, suhu i oštećenu kosu.

Sve što vam treba nalazi se u vašoj kuhinji, a koje vam mogu pomoći da oživite svoju kosu.

Jednom kada odredite tip vaše kose, možete odlučiti koji sastojci će vam biti potrebni za vašu kosu.

Ovisno o tipu vaše kose, odaberite sastojke i napravite sami masku. Potom operite kosu uobičajno. Nanesite masku ravno na kosu, ostavite je otprilike 20 minuta i isperite umjereno hladnom vodom.

Banana za zdravu kosu:

Zbog visokog procenta kalijuma, banane vam mogu pomoći da vratite zdravlju i prirodnu elastičnost kose. Uzmite jednu bananu, zgnječite je  i takvu nanesite na kosu  od korijena do vrha. Ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim isperite .

Pivo za sjaj i volumen:

Prvo ljepo operete kosu, zatim kada je malo ručnikom osušite pošpricate pivom i zatim ostavite da se kosa osuši. Pivo će vam dati lijep sjaj kose.

Majoneza za regeneraciju:

Majonezu nanesite na mokru kosu i držite 20 minuta, za bolji rezultat majonezu je preporučljivo držati šrto duže, nakon toga isperite i operite šamponom. Majoneza djeluje kao dubinski regenerator, ozdravit će ispucale krajeve i suhu kosu.

Žumance za mekanu kosu:

Tri žumanceta umiksajte, zatim dodajte jednu kašikicu maslinovog ulja, nanesite na vrhovei dobro utrljajte, ovu masku ostavite da djeluje 20 minuta , a potom isperite vodom i dobro operite šamponom, savjet je da ovu masku jednom sedmično koristiti da vam kosa bude kontinuirano hranjena.

 

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)