4 Namjernice za poboljšanje cirkulacije

Poremećaj periferne cirkulacije podrazumijeva okulzivnu bolest perifernih arterija i hroničnu vensku insuficijenciju. Da bi poboljšali perifernu cirkulaciju koristite sljedečim namjerinicama.

Dobra cirkulacija je najvažnija za optimalno zdravlje, u suprotnom može doći do problema sa osnovnim tijelesnim funkcijama. Masne  naslage nakupljaju se po stijenkama arterija i tako dolazi do loše cirkulacije krvi po tijelu.

Ako želite da poboljšate cirkulaciju pokušajte uvesti u svakodnevnu prehranu sljedeće namirnice.

Orašaste plodove:

Oni sadrže dosta vitamina B3, poznat kao niacin, pomaže kod pretvorbi hrane u energiju. Niacin je jako važan za kožu, kosu i krvne stanice. Dovoljnim unosom ovog vitamina u tijelo pridonosite boljoj cirkulaciji.

Sjemenke bundeve:

Sjemenke sadrže vitamin E, on opušta krvne stanice pa tako krv teče lakše. I zatim na taj način spriječava začepljenje žila, i tako smanjujete opasnost od srčanog ili moždanog udara.

Paradajz i Lubenica:

U njima se nalazi dosta likopenoma, kojeg tijelo likopen koristi na nekoliko jako zdravih načina, kako bi vam pomoglo pri boljoj cirkulaciji, likopen sprječava nakupljanje plaka u arterije pa se rizik od Začepljenja arterija svodi na minimum što samim tim i boboljšava cirkulaciju.

Bijeli luk:

Svi znamo koliko je bijeli luk zdrav, koristi se i u ljekovima, ima jako brojnu ljekoviti svojstava, tako da se pokazao dobro i za bolju cirkulaciju, bijeli luk još i razrijeđuje krv pa ne dolazi do stvaranja plaka u žilama, smanjuje razinu plaka u erterijama opušta tjelo što dovodi do lakšeg i udobnijeg stanja organizma.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)