Napravite sami piling lica sa sodom bikarbonom

Čišćenje lica je svakodnevna rutina njege kože. Dajemo vam savjete kako da napravite sami sebi piling lica od sode bikarbone. Soda bikarbona je jako učinkovita u liječenju problematične kože, pomaže u liječenju akni, crvenila i ožiljaka, te uklanja višak prljavaštinje i mrtvih stanica na površini kože. Soda bikarbona se koristi kao zamjena za piling, izbjeljivač za zube ili čak za dubinsko čišćenje kose.

Soda bikarbona u sebi ima antibakterijska svojstva, ali trebate da pazite da ne pretjerate sa korištenjem jer soda isušuje kožu i može dovesti do iritacije, ali ipak ako želite postepeno koristite piling od sode, samo jednom u sedmici.

Kako napraviti piling za lice:

Pomiješajte kašićicu sode sa kašićicom meda te laganim kružnim pokretima trljajte vaše lice, a nakon toga ispreite mlakom vodom. Vaša koža će biti svježa, glatka i zategnuta.

Soda bikarbona za podočnjake i bore:

U čašu tople vode dodajte jednu kašićicu sode i dobro promješajte, nakvasite komadiće vate  i ostavite da odstoji 10-15 minuta na područje ispod očiju, zatim se umijte hladnom vodom. Ovu masku možete tretirati i za bore.

 

 

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)