Prirodni lijek za štitnjaču

Bolest štitnjače je najraširenija bolest endokrinog sustava na svijetu, Čak dvije milijarde ljudi se bori sa problemom koji uzrokuje nepravilan rad male žlijezde.

Siptomi bolesti štitnjače umor, debljanje, depresija, hladnoća,gušenje, loša kvalitet kose,visok krvni pritisak, suha koža, visok holesterol, poremećen menstrualni ciklus.

Liječenje štitne može biti uz pomoć vašeg ljekara, ali postoje i prirodni lijek kojiće vam pomoći u poticanju pravilnog rada te žljezde.

Prirodni recept za štitnjaču:

40 komada mladih oraha

1 kilogram meda

staklena tegla veća

Dobro operite orahe, narendajte, i stavite u teglu zatim prelijte medom. Ostavite ih na otvorenom i izložite suncu 40 dana. Nakon toga ih procjedite i tekućinu prebacite u staklene flaše.

Ovaj napitak se pije svako jutro 40 dana po jednu čašicu na gladan želudac.

Cimet i đumbir

Đumbir sadrži magnezij koji pomaže u kontroli funkcije štitnjače, a cimet smanjuje upalu i smanjuje opasnost od usporavanja rada štitne. Svakodnevno koristite ove namirnice u ishrani.

Aronija

Aronija je jako zdravo voće, možete je koristiti sirovu u obliku čaja, ili piti kao procjeđeni sok. Aronija čak i snižava krvni pritisak. Posebno se preporučuje osobama sa hipotireozom.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)